LUKA DONČIĆ BO IGRAL ZA DALLAS MAVERICK

Liga NBA je nocoj po našem času v hotelu Grand Hyatt v središču Manhattna za novinarje pripravila pogovore s približno 20 košarkarji z vrha seznama letošnjega nabora oz. drafta, ki velja za enega najbolj zanimivih v letu. Luka Dončić je v najslavnejšem mestu ZDA pristal v spremstvu mame Mirjam.

Za Dončićem je izjemna sezona. Postal je evropski prvak s Slovenijo in član najboljše peterke evropskega prvenstva, evropski klubski prvak z Real Madridom in španski državni prvak ter MVP evrolige in španskega prvenstva.

“Želim se le zabavati in uživati ivati v tem trenutku, to je zame uresničitev sanj. Za menoj je odlično leto, a bilo je zelo naporno. Najprej sem z mojo reprezentanco osvojil zlato na evropskem prvenstvu, nato še Evroligo s klubom. To sta dve največji lovoriki v Evropi, tako da mislim, da je za mano do sedaj najboljša sezona,” je v vožnji po Manhattnu povedal Dončić. 

Prvi Phoenix, drugi Sacramento, tretja Atlanta …

Ob 1.30 zjutraj po našem času je napetost naraščala. Ekipe so pričele z izborom na naboru lige NBA za leto 2018. Komisar lige NBA Adam Silver je nagovoril prisotne.

Pravico prvega izbora je imela ekipa Phoenix Suns, kjer je trener Igor Kokoškov, ki je slovensko reprezentanco lani popeljal do evropskega naslova, drugi jeizbiral Sacramento, tretja Atlanta, četrti Memphis, peti Dallas itd.

Prvi izbor nabora lige NBA 2018 je DeAndre Ayton, izbral ga je Phoenix.

Drugi izbor nabora lige NBA 2018 je Marvin Bagley III, izbral ga je Sacramento.

Luka Dončić je kot tretji izbor na naboru lige NBA 2018 izbran s strani Atlante, a je pristal v Dallasu. Nekaj po 2.00 uri zjutraj je Adam Silver potrdil “trade” (menjavo) med Atlanto in Dallasom.

Zdaj je uradno, Luka Dončič bo igral za Dallas Maverick.

Dončić je postal navišje izbrani Slovenec v zgodovini naborov najmočnejše košarkarske lige. Boštjan Nachbar je bil leta 2002 s strani Houstona izbran kot 15., v NBA je igral med letoma 2002 in 2008. Prvi Slovenec v ligi NBA je bil leta 1997 Marko Milić.

K. V.

Foto: Twitter, kzs.si