Luka Simonič: “Hišni mediji stranke SD o škandalu še naprej molčijo!”

Luka Simonič (vir: Twitter)

“Hišni mediji stranke SD o škandalu še naprej molčijo! To je ta objektivnost in prizadevanje k rešitvi epidemije, 24ur, Večer, RTV Slovenija. Še nekateri člani stranke premorejo več objektivnosti, kot omenjeni mediji.”

Tako je najnovejši škandal vidne članice stranke SD na Twitterju komentiral Luka Simonič, predsednik Slovenske demokratske mladine (SDM) Maribor.

Gre za zapis Brigite Skela Savič, nekdanje kandidatke za poslanko SD, članice ožjega vodstva SD in neuspele kandidatke na razpisu za generalno direktorico Onkološkega inštituta Ljubljana.

Skela Savičeva je včeraj na Twitterju namreč delila vabilo za petkov shod v Ljubljani, v času, ko se v državi soočamo z rekordno visokimi številkami okužb s kitajskim virusom in ko so tovrstni shodi tudi prepovedani, saj pomenijo enormno tveganje za nove okužbe. In s tem tudi za nove obolele, tudi umrle.

Poziv Skele Savičeve sicer ni bil edini poziv iz stranke SD. Na shod je pozival tudi Marko Koprivc, poslanec stranke SD.

Na pozive in vabljenju na “ples s smrtjo”, kot so to nekateri označili, se v vodstvu stranke SD niso odzvali, kar pomeni, da te očitno podpirajo oz. še bolje, stvari so na nivoju SD tudi usklajene. Odzval se je edino Jani Prednik, poslanec SD in nekdanji kandidat za predsednika stranke (ob Fajonovi), ki je poziv Skela Savičeve označil z besedo “Neodgovorno”.

Vir: Twitter

S. B.