Mag. Branko Grims: V Slovenijo je letos februarja vdrlo 5x več migrantov kot februarja lani

Poslanec mag. Branko Grims je na vlado naslovil pisno poslansko vprašanje glede dramatičnega povečanja vdorov ilegalnih migrantov.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Policija je te dni objavila statistiko nezakonitih migracij za letošnji februar, torej uradno zabeleženih vdorov ilegalnih migrantov na ozemlje Republike Slovenije. Statistika je v neobičajni obliki, saj zajema prva dva meseca skupaj, zato šele nekaj preračunavanja pokaže katastrofalno stanje na področju nedovoljenih migracij.

V Slovenijo je meseca februarja preko meje nezakonito vdrlo kar 2670 ilegalnih migrantov, kar je skoraj petkrat več kot februarja lani.  Ne samo kako petino več, kar bi že itak bil slab rezultat, ampak kar skoraj petkrat več! Namen azila je najavilo 2365 ilegalnih migrantov, kar je skoraj 8 krat več kot februarja lani. Ker gre v velikanski večini primerov za očitno zlorabo ureditve azila v Sloveniji, lahko celotno stanje ocenimo kot skrajno problematično; stanje na področju zagotavljanja reda in zakonitosti na in ob meji pa za vlado povsem porazno.

Po ustavni ureditvi je vlada dolžna zagotavljati ustavnost in zakonitost na celotnem ozemlju Republike Slovenije, vključno z državno mejo. Očitno je vlada pri zagotavljanju reda in zakonitostosti na in ob državni meji povsem odpovedala, ali pa naklepno krši ustavni red in načelo zakonitosti. V vsakem primeru je za katastrofalno poslabšanje pravnega reda in z vidika zakonitosti povsem nesprejemljivo stanje v letu 2023 aktualna vlada pod vodstvom Roberta Goloba v celoti odgovorna.

Takšno nesprejemljivo stanje plačujemo davkoplačevalci, saj po uradni ugotovitvi Računskega sodišča, stane slovenske davkoplačevalce vsak ilegalni migrant / azilant kar 1963 evrov – vsak mesec!

Vladi Republike Slovenije zato postavljam naslednja vprašanja:

1.     Kdaj in kako bo Vlada Republike Slovenije spremenila svojo za varnost in blaginjo Slovenije ter celotne Evropske Unije očitno zgrešeno politiko in vzpostavila red in zakonitost?

2.     Kako bo Vlada Republike Slovenije ukrepala, da zaščiti vitalne interese Slovenije ter onemogoči masovne zlorabe azilne ureditve?

3.     Katere ukrepe bo Vlada Republike Slovenije sprejela sama ter kdaj jih bo sprejela? In katere načrtuje in jih bo sprejela v sodelovanju z Evropsko Unijo?

Vir:SDS.si