Mag. Dejan Kaloh ima velike načrte za prihodnji uspešni razvoj Maribora

(vir: demokracija.si)

Poslanec in kandidat Slovenske demokratske stranke za župana Mestne občine Maribor mag. Dejan Kaloh ima velike načrte za prihodnji uspešni razvoj drugega največjega slovenskega mesta. 

Mag. Kaloh se je po dveh zaporednih poslanskih mandatih odločil še za župansko kandidaturo v svojem rodnem mestu, ki mu pravi najlepše mesto na svetu.

Na vprašanje, zakaj se je odločil, da bo kandidiral za mariborskega župana, je pojasnil:

“Sem lokalpatriot. V najlepšem mestu na svetu, v štajerski metropoli, v mojem in našem Mariboru živim že 47 let. Vem, kako to mesto diha in poznam njegove ljudi.”

Kako pri srcu je Kalohu Maribor, pokažejo tudi njegovi rezultati. Kot edini pomladni mariborski poslanec si je namreč v vladnem mandatu 2020–2022 izdatno zavzemal za vse projekte v Mariboru, ki jih je sofinancirala tretja vlada Janeza Janše.

Gre za: Center Rotovž, Dvorano Tabor, obnovo promenade v mestnem parku, nujno potrebne investicije v UKC Maribor in Univerzo v Mariboru.

“To ni bilo deklarativno zavzemanje, s predstavniki Mestne občine Maribor smo dejansko skupaj obiskovali tudi ministre v prejšnji vladi. Denimo s podžupanom Samom Medvedom sva bila na delovnem obisku pri takratnem kohezijskem ministru Zvonku Černaču, jaz sem kot poslanec obiskal rektorja Univerze v Mariboru, dr. Zdravka Kačiča, in direktorja Izuma dr. Aleša Bošnjaka. S temi in z drugimi deležniki smo vedno skupaj iskali rešitve za izvedbo nujno potrebnih projektov v Mariboru,” je pojasnil v intervjuju za Demokracijo in dodal:

“Kot mariborski župan želim mesto urediti kot prijazen dom za vse Mariborčane in Mariborčanke z najboljšim mogočim mestnim servisom.”

Predlagatelj Kalohove županske kandidature in liste SDS za mestni svet Mestne občine Maribor je dr. Ivan Rozman, nekdanji rektor UM. Kaloh to komentira z besedami:

“Izjemno sem počaščen, da je predlagatelj liste in moje županske kandidature ugledni Mariborčan dr. Ivan Rozman, sicer tudi aktualni član upravnega odbora Univerze v Mariboru.”

Lista kandidatov za mestni svet iz vrst SDS

Lista kandidatov je zelo potentna, navaja mag. Kaloh in dodaja, da gre za nekatere znane in izkušene mariborske politike ter znane Mariborčane na njej.

Kandidati so: aktualna mestna svetnika Alen Filipovič in Vladimira Cokoja, dr. Kazimir Miksič, nekdanji predsednik Sveta UKC Maribor, dr. Mojca Čižek Sajko, znana strokovnjakinja za zdravljenje neplodnosti, dr. Miran Ulbin, univerzitetni profesor in nekdanji podžupan v Rogaški Slatini, ekonomistka Ksenija Vaš, članica Sveta SNG Maribor, znani radijski moderator Miro V. Kodrič, kandidat za poslanca in podpredsednik SDM Luka Simonič, listo pa simbolično zaključuje Jožef Kopše, poslanec prvega sklica državnega zbora v letih 1992–1996.

Gre torej za ekipo, ki je pripravljena takoj prevzeti vodenje mariborske občine in zasesti najbolj odgovorna mesta v občinski upravi.

M. P.