Mag. Dejan Kaloh:” Mariborčani in Mariborčanke od teh ‘pufov’ praktično niso imeli nič”

Mag. Dejan Kaloh (vir: arhiv)

Mag. Dejan Kaloh si je za predstavitev svoje županske kandidature simbolično izbral Malečnik. Poudaril je, da se morajo vse mestne četrti in krajevne skupnosti razvijati enakomerno.

Kaj mag. Kaloh meni o enakomernem razvoju Mestne občine Maribor, pa tudi o tem, da je občina precej zadolžena, preberite v nadaljevanju.

Vsaka mestna četrt in krajevna skupnost je Maribor, je v intervjuju za Demokracijo poudaril županski kandidat mag. Dejan Kaloh in nadaljeval: “Vse mestne četrti in krajevne skupnosti so v primerjavi z izjemo Glavnega trga v velikem razvojnem zaostanku. Še več: v aktualnem mandatu so se nekatere krajevne skupnosti želele celo odcepiti od mestne občine Maribor. Kot poslanca so me povabili v KS Malečnik-Ruperče, saj so bili tamkajšnji občani tako razočarani nad županom Arsenovičem, da so pripravili celo pobudo za razpis posvetovalnega referenduma za odcepitev od MOM in ustanovitev nove občine Malečnik-Ruperče.

Velik revolt občanov smo videli tudi v KS Bresternica-Gaj, kjer je aktualni župan želel na veliko pozidati še eno zadnjih zelenih oaz v Mariboru, v začetni fazi seveda brez vsakršnega dialoga s tamkajšnjimi prebivalci. V svojo sredo so me povabili tudi prebivalci največje mestne četrti Pobrežje, predstavniki NK Pobrežje, drugi tamkajšnji deležniki in mi izrazili potrebo po Športnem parku Pobrežje, saj tamkajšnji športniki trenirajo v res nemogočih razmerah.

Kapelice v zaledju Maribora razpadajo, denimo tista na Stolnem vrhu, asfaltiranih cest na obrobju Maribora, denimo v delu Ruperč, še vedno ni.

Kot županski kandidat stranke SDS imam z ekipo pripravljen strateški razvojni program mesta za obdobje 2022–2026, ki vključuje sistemske rešitve na ravni mesta in zajema širšo problematiko vseh Mestnih četrti in Krajevnih skupnosti.”

Mariborska občina je tudi precej zadolžena. Kako mag. Kaloh to komentira?

“Poseben problem vodenja aktualne županske ekipe z Arsenovičem na čelu je problem mariborskega zadolževanja, saj to znaša že več kot 77 milijonov evrov. Tukaj lahko opazimo neke vzorce iz časov levih vlad. Tudi na nacionalni ravni so se leve vlade zadolževale za tekočo porabo in ne v pretežni meri za investicije.

Zadolževanje mariborske občine se je z 9 milijonov v mandatu župana Andreja  Fištravca povzpelo na 21 milijonov, danes pa znaša že  več kot 77 milijonov evrov, kar so vrtoglave številke.

Najbolj pa boli dejstvo, da izposojeni denar ni bil porabljen za projekte, ki bi prinašali donos oziroma pomembno vplivali na razvoj mariborskega gospodarstva, Mariborčani in Mariborčanke od teh »pufov« praktično niso imeli nič.”

Celoten intervju lahko v celoti preberete na povezavi: INTERVJU

S. B.