Mag. Dejan Kaloh: “Za Slovenijo smo se borili in borili se bomo še naprej”

Mag. Dejan Kaloh na predstavitvi Podravske regijske koordinacije v Veliki Koreni, Duplek.

Na srečanju članov in simpatizerjev SDS v Podravju so se predstavili evidentirani kandidati za poslance na prihodnjih državnozborskih volitvah s podravskega in mariborskega območja. Med evidentiranimi kandidati je tudi mag. Dejan Kaloh.

Mag. Dejan Kaloh je na srečanjih povedal, da ta vlada udejanja decentralizacijo v praksi in da vlada pod vodstvom SDS štajerski konec nikoli ni pozabila.

“Občine podravske regije so dobile kar 15 milijonov več na račun dviga povprečnin 2020, kar se tiče državnih pomoči 2020/2021 je bila ta kvota sredstev čez 200 milijonov evrov. To je dokaz, da ta vlada dela za našo regijo in Slovenijo.”

Glede prihodnjih državnozborskih volitev, ki bodo v prvi polovici leta 2022, pa je povedal:

“Na naslednjih državnozborskih volitvah se boste odločali med razvojem in projekti, ki bodo gradili še uspešnejšo slovenijo ter na drugi strani destruktivno opcijo, ki ruši in ob petkih dejansko uničijo našo lepo slovenijo.

Za Slovenijo smo se borili in borili se bomo še naprej.”

Mag. Dejan Kaloh je bil za poslanca izvoljen že leta 2018, v Volilnem okraju Maribor III je prejel 2500 glasov ali 27,56 odstotka vseh.

Kdo je mag. Dejan Kaloh?

Mag. Dejan Kaloh,

Mag. Dejan Kaloh se je rodil 1. februarja 1975 v Mariboru. Leta 2007 je diplomiral na Pravni fakulteti v Mariboru in si pridobil naziv univerzitetni diplomirani pravnik. Znanstveni magisterij je opravil leta 2014 na Fakulteti za podiplomske državne in evropske študije v Kranju.

V obdobju druge vlade premierja Janeza Janše je služboval na Ministrstvu za notranje zadeve RS, kjer je bil svetovalec v kabinetu ministra. Samostojno je vodil najzahtevnejše projekte iz delovnega področja ministrstva. V letu 2015 se je zaposlil v Državnem zboru Republike Slovenije in opravlja delo strokovnega sodelavca v poslanski skupini SDS. Od februarja 2016 nudi strokovno pomoč pri Preiskovalni komisiji Državnega zbora o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Sloveniji.

Kot publicist je napisal več uspešnih knjig, še vedno pa piše kolumne v zvezi z aktualnimi družbenimi temami.

Je veliki ljubitelj športa in navdušen pohodnik ter redno trenira plemenito boksarsko veščino. Slovenijo je prehodil po njeni najdaljši diagonali, od Hodoša do Sečovelj, v rekordnih osmih dnevih.

Je poročen in postavlja družino na vrh svojih vrednot. Z ženo Natalio, univerzitetno profesorico, sta ponosna starša hčerke.

Njegovo vodilo je: Vedno bodi dobronameren in išči v ljudeh pozitivne lastnosti ter po svojih močeh prispevaj k boljšemu jutri za vse sodržavljane.

M. P.