Mag. Karmen Furman: “KUL si ne želi, da Vlada RS pade”

“Glede zadnje interpelacije … KUL si ne želi, da Vlada RS pade. Zakaj?

  • Tanja Fajon želi obdržati trenutno dobro plačano službo,
  • Marjana Šarc je strah predsedovanja Svetu EU,
  • Luka Mesec je anarhist,
  • Alenko Bratušek pa nihče ne vpraša,
  • Karla Erjavca ni več …

Tako je današnje dogodke v državnem zboru, povezane z interpelacijo zoper dr. Vaska Simonitija, na Twitterju komentirala bistriška poslanka mag. Karmen Furman.

Državni zbor je ob 9. uri začel maratonsko sejo o interpelaciji dr. Vaska Simonitija, ministra za kulturo, ki so jo vložile opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB, združene v KUL. Slednje sicer nimajo potrebnih 46 glasov za njegovo razrešitev in interpelacija po pričakovanjih naj ne bi bila uspešna. Zanašajo pa se, da bi popustil kdo iz SMC ali DeSUS.

Iz stranke DeSUS so sporočili, da se bodo odločili ob koncu predstavitve, zato so nekateri mediji v službi tranzicijske levice že pohiteli z objavami, da DeSUS podpira interpelacijo. Kot podaljšana roka levičarjev namreč upajo, da bo Kulovcem končno uspelo.

Kulovci so očitke ministru strnili v deset točk, na prvo mesto so postavili “odgovornost ministra za neučinkovito ukrepanje pri omejevanju in odpravi posledic popolne blokade dela in izvajanja storitev na področju kulture zaradi omejevalnih ukrepov boja proti epidemiji covida-19”.

Minister je v obširnem odgovoru na interpelacijo, ki obsega več kot 130 strani, vse očitke zavrnil.

Poslanci imajo na voljo za razpravo kar 18 ur. Če razprave ne bodo končali danes do 22. ure, jo bodo nadaljevali in odločali jutri.

M. P.