Mag. Karmen Furman o pomembnih projektih, ki so se premaknili z mrtve točke

Mag. Karmen Furman, poslanka državnega zbora

Tednik Demokracija je objavil daljši intervju s poslanko mag. Karmen Furman, izvoljeno v Podravju. 

Poslanka je predsednica parlamentarne preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav medicinske opreme in zdravstvenega materiala. Pogovor je tekel tudi o tem, v katero smer gredo stvari in kaj lahko pričakujemo državljani. V nadaljevanju pa objavljamo del, ki se nanaša na lokalno okolje.

Demokracija: Prihajate iz Podravja. Znani ste po tem, da si zelo zavzemate za rešitve in razvoj svojih krajev. Čemu ste doslej namenili največ pozornosti in kateri so še vaši največji izzivi?

Mag. Karmen Furman: “Vse od izvolitve si kot poslanka prizadevam, da upravičim zaupanje, ki so mi ga dali moji volivci. Vesela sem, da so se pod sedanjo vlado pomembni državni projekti v našem lokalnem okolju po več letih vendarle premaknili z mrtve točke bliže k njihovi realizaciji. Osebno kot svoj največji uspeh pri svojem dosedanjem delu v parlamentu z gotovostjo štejem vključitev izgradnje druge etape zahodne obvoznice v Slovenski Bistrici v državne proračunske dokumente. Na pristojnih parlamentarnih odborih, ki sem jih za obravnavo te problematike ob podpori SDS sklicala, mi je takrat še kot opozicijski poslanki uspelo poenotiti vse navzoče poslance odbora. Sklep za zagotovitev sredstev je tako bil soglasno sprejet in konec lanskega leta smo uspeli pridobiti še gradbeno dovoljenje , tako da se ta investicija v teh dneh tudi že izvaja. Sredi lanskega poletja smo dobili zeleno luč še za dva državna projekta iz naših krajev, in sicer izgradnjo kanalizacijskega sistema na Zgornji Polskavi, po več kot treh letih pa se je zaključil tudi postopek na Agenciji RS za okolje (Arso) za pridobitev okoljevarstvenega soglasja za izgradnjo podvoza na Pragerskem.”

M. P.