Mag. Karmen Furman: “Od aktualnega predsednika vlade se pričakuje resen pristop”

Mag. Karmen Furman

“Od aktualnega predsednika vlade se pričakuje resen pristop, z resnimi, s stroko potrjenimi ukrepi. Jeseni nas čakajo težki časi, ki zahtevajo resen pristop! Ni prostora za neresne izjave in drugi dan opravičevanje …!

Tako je bistriška poslanka mag. Karmen Furman odgovorila na objavo vladnih piarovskih služb vlade o tem, kaj naj bi Robert Golob želel poudariti s svojo izredno sporno izjavo o “zdravljenju” covid-19.

Golobova izjava zelo razburja ne samo slovensko, pač pa tudi širšo mednarodno javnost.

Robert Golob je v četrtkovi večerni oddaji na POP TV povedal: “Imamo val, ki ni še tako velik. Val sredi poletja. To je samo dobro. Zakaj? Imamo dve naravni zdravili proti covid-19: to sta vitamin D in sonce ter slana morska voda. Odlično je, da je val zdaj, ker gremo lahko vsi na morje in se tam pozdravimo. Ne šalim se, to je čista resnica.”

Naslednji dan so ga njegovi piarovci začeli opravičevati, na Twitterju so objavili: “Pojasnilo. Premier dr. Robert Golob je želel poudariti, da je poletje za spopadanje z virusom ugodnejše, saj lahko naravno pridobimo več vitamina D, ki pozitivno vpliva na krepitev imunskega sistema. Poleg tega so znani pozitivni učinki morske vode na zdravje in počutje ljudi.”

Že iz povedanega pa je razvidno, da temu še zdaleč ni bilo tako. Golobove besede so bile namreč zelo jasne. Razvidno je tudi iz spodnjega posnetka. Ob tem je tudi zelo pomenljivo, da mediji, ki so pred časom na dolgo in široko analizirali (in trgali) vsako izjavo Jelka Kacina, vladnega govorca za covid v času vlade Janeza Janše, ob tej Golobovi neumnosti in škodljivi izjavi – molčijo!

M. P.