Mag Karmen Furman : STOP GRADNJI VETRNIH ELEKTRARN NA POHORJU !!

Vir: Nova24 TV. Slika je simbolična.

V Slovenski demokratski stranki so sklica izredno sejo odbora za infrastrukturo, okolje in prostor !

V največji opozicijski stranki SDS so na socilanih omrežjih zapisali sledeče – Ker Ministrstvo za naravne vire in prostor kljub nasprotovanju krajanov in njihovim izvoljenim predstavnikov nadaljuje s postopki umeščanja vetrnih elektrarn na Pohorje, smo v Poslanska skupina SDS vložili sklic izredne seje Odbora za infrastrukturo z zahtevama: 

  1. Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor poziva Ministrstvo za naravne vire in prostor, ki vodi integralni postopek za izdajo gradbenega dovoljenja za izgradnjo 35 vetrnih elektrarn na območju Treh Kraljev in Areha, da postopek izdaje gradbenega dovoljenja zaradi nesprejemljivega posega v enega izmed najvrednejših naravnih in vodovarstvenih območij v Sloveniji nemudoma ustavi.
  2.  Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor poziva Ministrstvo za naravne vire in prostor, da ustavi vse že začete in načrtovane postopke umeščanja vetrnih elektrarn na Pohorju.

Krajanom Pohorja in civilnim iniciativam, ki ostro nasprotujejo postavitvi 56 vetrnih elektrarn na Pohorju, so se zdaj pridružili še župani štirih tamkajšnjih občin, predstavniki turizma in Zavoda za varstvo narave. Vetrnice na poseljen in turistično razvit del Pohorja ne sodijo, so enotni, zato od države zahtevajo, naj upoštevajo voljo ljudi.

Avtor: A.V.