Mag. Monika Kirbiš Rojs: “Projekt se bo po mnogih letih čakanja in zapletov končno začel izvajati”

Poročali smo, da je Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki jo vodi minister Zvone Černač odobrila sofinanciranje projekta Nadgradnja in posodobitev postaje Pragersko in železniškega vozlišča.

Celotna vrednost projekta je 90 milijonov evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 40 milijonov evrov. Izvedba del bo potekala predvidoma od maja 2021 do julija 2023.

Velik prispevek dveh pomembnih domačink

Vse skupaj se je vleklo že zelo dolgo, za to, da je minister Zvone Černač včeraj lahko podpisal odločitev o sofinanciranju nadgradnje železniškega vozlišča Pragersko, pa imata med drugimi velike zasluge tudi dve pomembni osebi: mag. Monika Kirbiš Rojs, zdajšnja državna sekretarka v Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, in mag. Karmen Furman, poslanka v državnem zboru. Vsaka na svojem področju. Obe pa v korist krajev, od koder prihajata.

Mag. Monika Kirbiš Rojs je včerajšnjo odločitev pospremila z besedami: “Projekt se bo tako po mnogih letih čakanja in zapletov končno začel izvajati.”

Več o projektu lahko preberete  tukaj 

M. P.