Mag. Tomaž Kokot prevzel vodenje Pošte Slovenije

Mag. Tomaž Kokot iz Poljčan je bil danes imenovan za vršilca dolžnosti predsednika Pošte Slovenije. Nadzorni svet se je namreč sporazumno razšel z dosedanjim generalnim direktorjem Borisom Novakom. 

Tomaž Kokot, ki je bil doslej predsednik nadzornega sveta Pošte Slovenija, je magister ekonomskih in poslovnih ved, trenutno pa opravlja doktorski študij na področju projektnega menedžmenta.

Ob današnjem imenovanju se je Novaku zahvalil za dosedanje dolgoletno vodenje družbe in dodal, da prevzeto funkcijo jemlje s polno odgovornostjo ter z zavedanjem, da je Pošta Slovenije ena izmed pomembnejših državnih družb, kar se je pokazalo tudi v času epidemije.

“Vse dokler bom opravljal to funkcijo, bom sledil že začrtani razvojni strategiji skupine ter si prizadeval za njeno nadaljnjo rast in razvoj,” je še dodal mag. Kokot.

Pošta Slovenije je po za zdaj še nedokončnih in nerevidiranih rezultatih poslovanja lansko leto, ki ga je v pretežni meri zaznamovala epidemija, po navedbah STA zaključila z 240,6 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje in pozitivnim rezultatom.

M. P.