Makole: Praznični konec tedna

(vir: kraji.eu)

Drevi, ob 18. uri, bo v Domu krajanov v Makolah potekala slovesnost ob letošnjem občinskem prazniku. Med drugim bodo podelili občinska priznanja, na ogled je tudi posebna razstava.

Jutri pa Turistično društvo Makole vabi na tradicionalni Andrejev sejem.

Najvišje priznanje, to je naziv Častne občanke, bodo za posebne dosežke na področju humanitarne in kulturne dejavnosti v občini Makole, podelili Sonji Plaznik.

Plaketo občine bo za dosežke na področju razvoja nogometa in spodbujanja rekreacije vseh generacij prejelo Športno društvo Makole.

Podelili bodo še dve priznanji, in sicer Mariji Lončarič za dolgoletno uspešno delo na področju ljubiteljske kulture v Občini Makole in Mariji Doberšek za dolgoletno prostovoljno humanitarno delo in delo na področju kulinarike v Občini Makole.

Sklep o nagrajencih je občinski svet sprejel na seji 10. novembra.

Prejšnjo soboto pa so v Makolah odprli tudi razstavo ob 20-letnici KUD Forma Viva Makole in njenega mednarodnega slikarsko-kiparskega simpozija Forma viva. Na njem je v 20 letih ustvarjalo 111 kiparjev iz 21 držav, ob tem pa je nastalo skoraj tristo skulptur. Na razstavi v Domu krajanov domači in tuji avtorji razstavljajo svoja slikarska, kiparska, fotografska in filatelistična dela.

S. B.