Makole vabijo, ne zamudimo

Makole (vir: LAS Haloze)

KUD Forma viva Makole – turistična sekcija vabi jutri na že 16. tradicionalni oktobrskih pohod po 10 kilometrov dolgi krožni poti Forma vive Makole. Turistično društvo pa v nedeljo vabi na otvoritev skulpture rudarja s hišico in prireditev Idi na Makole.

KUD Forma viva Makole – turistična sekcija vabi na 16. tradicionalni oktobrski pohod po 10 km dolgi poti Forma vive. Pohod bo jutri, v soboto, 13. oktobra 2018.

Zborno mesto bo ob 9. uri na dvorcu Štatenberg, kjer nas bodo pričakali: Silvestra Samastur, Danijela Dacinger in Marjan Verovnik.

Ogledali si bomo lahko preko 165 skulptur – kipov, kiparjev iz 21 držav na 10 km dolgi poti forma vive. Pot nas bo zanesla mimo ekološke kmetije Vovk, številnih vinotočev in nato navkreber po poti forma vive. Na sredini poti, v Parku skulptur Dežno in obenem tudi centru forma vive, nad 400 m nadmorske višine si bomo ogledali še stalno zbirko skulptur iz varjenega železa, kiparja Ivana Dvoršaka v njegovi galeriji na Dežnem. Nad galerijo na najvišji točki Dežnega stoji velikanska klop – skulptura, kjer je možno narediti tudi skupinski spominski posnetek. Od tod nas bo presenetil prelep pogled na Dravinjsko dolino, Boč, obronke Pohorja vse do Maribora.

Ob glasbi ljudskih pevcev in godcev Veselih prijateljev iz Majšperka bo poskrbljeno tudi za jedačo, pijačo in pečene kostanje. Žreb pa bo določil, kateremu pohodniku bo v spomin podarjena knjiga-monografija Po poti Forma vive Makole in katalog letos nastalih slikarskih in kiparskih del.

V nedeljo na otvoritev in prireditev

Turistično društvo Makole pa nas v nedeljo vabi na otvoritev skulpture rudarja s hišico in prireditev Idi na Makole (po pozni maši, ob 11.30 uri).

Začetek druženja se bo pričel na Makolskem trgu s toplo župo. Turistični vlakec nas bo nato zapeljal do rudnika Šega, kjer bodo uradno otvorili skulpturo rudarja in njegove hiške.

Prireditev Idi na Makole pa se bo začela ob 13. uri. Romana Sagadin, predsednica Turističnega društva Makole, je v vabilu zapisala, da nas čakajo mini odprta kuhinja, pečeni kostanji, degustacija mošta in dobra glasba. Zato vljudno vabljeni.

V Makolah ta konec tedna res ne bo dolgčas. Ne zamudimo tega.

M. P.