Maribor: Požar v vrtcu Brezje

Foto: Andreja Seršen Dobaj, STA

Minulo noč je zagorelo na območju Vrtca Brezje v Mariboru. Pri intervenciji se je poškodoval en gasilec, ki so ga z reševalnim vozilom odpeljali v zdravniško oskrbo v UKC Maribor.

Mariborski policisti so opoldne zaključili ogled kraja požara, ki je ponoči zajel Vrtec Brezje. Pri ogledu so ugotovili, da je do požara prišlo na ostrešju starega dela vrtca, in sicer zaradi tehnične napake na električnih vodnikih napeljave. Tuja krivda je po dosedanjih ugotovitvah izključena. Nastalo je za več kot 800.000 evrov škode. Podjetje, ki je izvajalo obnovitvena dela na vrtcu, pa je oškodovano za približno 30.000 evrov, saj so v požaru zgoreli orodje, oprema in gradbeni material.

Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Na mariborski policijski upravi so bili o požaru na območju Vrtca Brezje, ki je dislocirana enota Vrtca Pobrežje, obveščeni nekaj pred 3. uro zjutraj. Gasilci so ob 4. uri uspeli požar lokalizirati, ob 7.30 pa pogasiti.

Po navedbah ravnateljice Vrtca Pobrežje Branka Šamec za STA, je zagorelo v starem delu vrtca, ki je zdaj povsem uničen, poleg starega dela pa gradijo nov vrtec. Načrt vodstva vrtca in občine je bil, da bi nove prostore vrtca začeli uporabljati s 1. septembrom, kako bo dejansko, pa se bodo zdaj še dogovarjali.

Na intervenciji je sodelovalo 67 gasilcev. Zaenkrat še ni znano, ali je bila v požaru povzročena škoda tudi na novem delu vrtca.

V intervenciji je bil lažje poškodovan gasilec. Odpeljali so ga v zdravniško oskrbo v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer so mu oskrbeli ureznine na levi roki.

M. P.