Mariborski mestni avtobusi po polnih voznih redih

Fotografija je simbolična.

Mariborski mestni avtobusi so danes ponovno začeli voziti po polnih voznih redih. Ker se v šole vračajo dijaki in se bo zato po pričakovanjih povečalo število potnikov na avtobusih, se bodo vrnili na obseg, kakršen je bil v veljavi pred omejitvijo zaradi epidemije novega koronavirusa.

Do nadaljnjega bosta ostali v mirovanju le nočni krožni liniji 1 in 2, na katerih še ne bodo opravljali prevoza. Trenutno je namreč še v veljavi vladna omejitev gibanja po 21. uri.

V  avtobusnem podjetju Marprom opozarjajo, da na avtobusih še naprej veljajo vsi dosedanji zaščitni ukrepi, torej obvezno nošenje maske, razkuževanje rok, uporaba samo neoznačenih sedežev in ohranjanje razdalje vsaj 1,5 metra.

Potnike prosijo za njihovo upoštevanje, saj bodo le tako lahko zagotavljali varen prevoz z mestnimi avtobusi.

Vozniki in voznice mariborskih mestnih avtobusov ter kontrolorji enkrat tedensko opravljajo testiranje na covid-19, kot to določa odlok vlade. Mariborski zdravstveni dom jim omogoča testiranje na terenu v prostorih servisnih delavnic Marproma.

Medkrajevni avtobusni javni potniški promet deluje po običajnem voznem redu od konca januarja, ko se je začel pouk v prvem triletju osnovnih šol. V času, ko je pouk potekal na daljavo, je deloval po tako imenovanem počitniškem voznem redu, zdaj pa spet po običajnem voznemu redu, in to po vsej državi.

M. P.