Mariborski vodovod zahteva višje cene vodarine

(vir: arhiv)

Javno podjetje Mariborski vodovod, ki s pitno vodo oskrbuje celotno območje Mestne občine Maribor in občin Ruše ter Selnica ob Dravi, že zahteva zvišanje cene vodarine. Po navedbah direktorja Mirana Juga so višje cene nujne zaradi več kot petkrat višjih stroškov za elektriko.

Temu zgledu pa bodo nedvomno sledili tudi ostali, saj Golobova vlada ne naredi prav nič za to, da bi preprečila podražitve. Nasprotno. Robert Golob je včeraj dejal, da se bodo ljudje morali navaditi na podražitve. Od kje bodo jemali, ga ne zanima! On je s skoraj 2 milijona evrov nagrade za leto 2021 v GEN-I (na milijone podlage) preskrbljen.

O predlogu Mariborskega vodovoda za podražitev vodarine bodo danes popoldne razpravljali in odločali svetniki v mariborskem občinskem svetu.

Mestni svetniki se bodo tudi seznanili z lanskim in letošnjim poslovanjem Javnega holdinga Maribor, ki so ga vzpostavili pred dvema letoma z družbami Energetika Maribor, Mariborski vodovod, Marprom, Nigrad, Pogrebno podjetje Maribor in Snaga. Poslovanje javnih podjetij v letu 2021 kaže dobre rezultate.

Na dnevnem redu današnje seje so med drugim še seznanitev z akcijskim načrtom za izboljšanje položaja starejših v Mestni občini Maribor, druga obravnava občinskega podrobnega prostorskega načrta za Urbani center Tezno ter prva obravnava odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za mobilnostno vozlišče na območju železniškega trikotnika.

Pričakovana je bila tudi podražitev posamičnih voženj s Pohorsko vzpenjačo, župan Saša Arsenovič pa je ta predlog za zdaj umaknil. Ne skriva, da bodo cene zvišali, saj so trenutne nevzdržne.

M. P.