Marijan Pojbič: “Izjemno sem ponosen na svojo občino, na svoj kraj, na Slovenske gorice”

Marijan Pojbič

Marijan Pojbič je v državni politiki že od leta 2001. Leta 2004 je bil prvič izvoljen v državni zbor. Dejaven je tudi na lokalni ravni, prihaja iz Sladkega Vrha v občini Šentilj. Življenje pa ga je naučilo, da je družina temelj, na katerem lahko gradiš, se zaneseš nanjo, se tudi potožiš, ko ti je hudo, in je največ, kar lahko imaš

V nedavnem pogovoru je povedal tudi naslednje:

Vlada je v svojem mandatu naredila veliko za občino Šentilj, od koder prihajate. Ste z delom vlade zadovoljni?
Seveda sem zelo zadovoljen. Sem tudi svetnik občine Šentilj in vodja svetniške skupine SDS, tako da še bolj prepoznavam pomen ukrepov vlade, ki ima poseben posluh za delovanje in razvoj lokalne samouprave.

Vlada pod vodstvom Janeza Janše je precej proračunskega denarja namenila za dvig povprečnin, seveda tudi za občine Šentilj, Pesnica in Kungota, kar pomeni več denarja za investicije v lokalno infrastrukturo.

Veliko sredstev je namenila tudi za investicije v državne ceste na območju prej omenjenih občin, v železniško infrastrukturo, izgradnjo kolesarskih poti, v športno infrastrukturo. Pozabiti ne smemo niti evropskih sredstev, ki so pomemben sestavni del prenekaterih investiciji v lokalnih skupnostih.

Lahko rečemo, da dihate s Šentiljem. Tam ste doma, imate družino. Zakaj je za vas Šentilj tako pomemben?
Prihajam iz Sladkega Vrha, iz lepega obmejnega kraja v občini Šentilj. Izjemno sem ponosen na svojo občino, na svoj kraj, na Slovenske gorice. Prav posebej ponosen pa sem na dobre in pridne ljudi, s katerimi ustvarjamo boljše pogoje za življenje v naši občini. Z njimi se veselim uspehov, jim rad pomagam in se zato čutim kot neločljiv del meni drage lokalne skupnosti.

Zato z veseljem in ponosom povem, da sem eden izmed ustanoviteljev naše občine, izvoljen tudi v prvi sklic občinskega sveta občine. Od takrat sem skupaj z našimi krajani prehodil dolgo pot, z njihovo pomočjo sem bil tri mandate izvoljen svetnik občine Šentilj in pet mandatov poslanec Državnega zbora RS, izvoljen v Volilnem okraju Šentilj, Pesnica in Kungota.

Podpora družine je pri mojem delu neprecenljiva, saj se zavedam, da brez podpore najbližjih ne moreš uresničevati najpomembnejših ciljev v življenju. Življenje me je naučilo, da je družina temelj, na katerem lahko gradiš, se zaneseš nanjo, se tudi potožiš, ko ti je hudo, in je največ, kar lahko imaš.

Celoten intervju lahko preberete na povezavi: Marijan Pojbič

M. P.