Marijan Pojbič: “Občino Šentilj bomo od posameznih elitic vrnili ljudem”

Šentilj (vir: Občina Šentilj)

V Občini Šentilj bodo volivci in volivke na volitvah, ki bodo naslednjo nedeljo, 18. novembra, izbirali med štirimi županskimi kandidati. Kandidature za občinski svet pa je vložilo kar 10 strank in list.

Za župana kandidirajo:

  1. Marijan Pojbič, rojen leta 1961, iz Sladkega Vrha: predlagatelj je Slovenska demokratska stranka (SDS)
  2. Viktor Vajngerl, rojen leta 1982, iz Svečan: predlagatelj je Nova Slovenija – krščanski demokrati (NSi)
  3. Boris Bezjak, rojen leta 1982, iz Zgornje Velke: predlagatelj je Hedl Pavla in skupina volivcev
  4. Štefan Žvab, rojen leta 1962, iz Šentilja: predlagatelj je David Kos in skupina volivcev

Predvolilni čas je tako v polnem teku, kandidati pa se soočajo s poškodovanimi plakati, verjetno bolj kot kje drugje, pa tudi ostalimi nizkimi udarci. Na to je med drugim včeraj opozoril tudi županski kandidat Marijan Pojbič, ki je na svojem Facebook profilu zapisal:

Marijan Pojbič (vir: FB)

“Z zgroženostjo spremljam dogodke, ki bi se naj zgodili na posameznih plakatnih mestih v občini s posameznimi plakati županskih kandidatov in jih ostro obsojam! Še več, od šentiljske policije pričakujem, v kolikor so oškodovanci zadevo prijavili, da primer rešijo in storilce primerno kaznujejo!”

Zapisal je še, da se je v volilno bitko podal s poštenimi nameni, svoji ekipi pa je dal jasno sporočilo, da ne tolerira obračunavanj in da jih vodita le začrtana pot in program. Uspešni bodo le, če bodo delovali združevalno. Pri njegovem delu in njegovem okolju pa ni prostora za pritlehna dejanja.

Ker je Marijan Pojbič očitno tudi žrtev pritlehne antipropagande, je tem, ki to počnejo, sporočil, “da s takšnimi dejanji le krepite vse nas, ki želimo dobro vsem”. Njegov program je sicer jasen: “Občino bomo od posameznih elitic vrnili ljudem.”

M. P.