Marijan Pojbič, poslanec in kandidat za poslanca na naslednjih volitvah

Marijan Pojbič, poslanec in ponovno evidentiran za poslanca na prihodnjih volitvah

V soboto so se v Zgornji Koreni (občina Duplek) na srečanju članov in simpatizerjev SDS Podravske regijske koordinacije predstavili kandidati za poslance iz podravskega okoliša.

Med devetimi evidentiranimi kandidati in kandidatkami s tega območja so trije zdajšnji poslanci, med njimi tudi Marijan Pojbič.

Marijan Pojbič je v svoji predstavitvi med drugim poudaril:

“Velikokrat me ljudje nagovarjajo in pravijo, Marjan radi vas imamo, ker se zavzemate za malega človeka. Jaz sem na to zelo ponosen. Hkrati dodam in odgovorim, da se v SDS zavzemamo za vsakega. Nikoli ne bomo dovolili, da bi nas delili na naše in vaše, na prvo- in drugorazredne. V SDS ne bomo nikoli dovolili, da laž premaga resnico, da zavajanje, manipulacije in hujskanje premagajo pravičnost, poštenje, odgovornost in vladavino prava. V SDS smo branik slovenstva, demokratizacije in razvija. Glas za SDS je glas za Slovenijo.”

Kdo je Marijan Pojbič?

Na zadnjih volitvah je bil izvoljen v volilnem okraju Pesnica, kjer je prejel 2861 glasov oziroma več kot tretjino vseh v okraju (35,32 %).

Marijan Pojbič se je rodil v Mariboru. Osnovno šolo je obiskoval na Vranjem Vrhu, z izobraževanjem pa je nadaljeval na vojaški gimnaziji v Ljubljani in jo leta 1980 z opravljeno maturo tudi končal. Želel je nadaljevati študij novinarstva na današnji Fakulteti za družbene vede, a žal za to ni bilo dovolj materialnih sredstev. Tako se je začela njegova poklicna pot. V začetku je delal v gostinstvu kot natakar, nato v tovarni papirja Paloma kot strojevodja in še nekoliko kasneje na občini Šentilj kot referent v komunali. Preden je nastopil svojo poslansko funkcijo, je bil samostojni podjetnik in komercialist – vodja skupine na terenu.

Ob vsem tem se je aktivno ukvarjal tudi s politiko, bil večkrat izvoljen v občinski svet Občine Šentilj, bil je član Izvršilnega odbora Slovenske demokratske stranke Šentilj in predsednik koordinacije Podravske regije. Leta 1984 si je začel ustvarjati družino. Poročil se je z ženo Darinko in rodila se jima je hčerka Klavdija. Počasi sta si zgradila hišo, ki mu je danes v velik ponos. Poleg zanimanja za politiko ima še veliko drugih konjičkov. Po srcu je športnik; obožuje nogomet, kegljanje, bowling, ribolov in ples. Je strasten nogometni navijač in zelo družabna oseba. Poslanec je že od leta 2005.

Njegovo vodilo: Sem človek, ki mi izjemno veliko pomenijo pravičnost, poštenje, delavnost, odgovornost in vera v tisto, kar delam.

Evidentirani kandidati za poslance in poslance iz Podravske regije so: Nataša Petek, Karmen Furman, Bernarda Mandres, Barbara Klajderič, Dejan Kaloh, Luka Simonič, Aleksander Brunčko, Matej Arnuš in Marjan Pojbič.

M. P.