Marko Potrč dal rep med noge

Škodljivci

Marko Potrč iz Voska pri Pernici, ki se v zadnjem času “krčevito in na vso moč” bojuje proti ukrepom in priporočilom epidemiologov ter vlade za zajezitev širjenja novega koronavirusa, pri tem pa naj bi kot oseba s končano srednješolsko izobrazbo domnevno “preštudiral dva YouTubea in prebral nekaj tvitov”, kot se iz njega norčujejo na družbenih omrežjih, se bi moral v torek soočiti z epidemiologom dr. Gorazdom Janezom Pretnarjem.

Dr. Pretnar je objavil, da je bilo Potrču ponujeno enourno soočenje na radiu, vendar je Potrč to zavrnil. “Na Gorenjskem in Primorskem temu rečemo strahopetnost”, je na Facebooku zapisal Pretnar.

Potrč, ki se predstavlja kot javna oseba in za svojo promocijo ne izbira sredstev (če je treba, uporabi tudi otroka in partnerico Lili Žagar), se po tem Pretnarjevem zapisu (vir) ni več oglasil. Pred tem pa so njegove puščice, poleg ostalih seveda, vanj letele kot za stavo.

Dodajmo, da je na družbenih omrežjih zaslediti vse več objav, kjer poznavalci navajajo, da naj bi šlo pri Potrču zgolj za plačano oglaševanje in je zgolj posrednik vsebin, ki jih pripravljajo drugi. Povedano drugače, nekdo naj bi Potrčevim to precej drago plačeval. Potrč pozna takšne zapise, vendar se doslej na to še ni argumentirano odzval.

M. P.