Marko Rems: Kdor živi in dela s srcem, mora biti povezovalen

Občina Duplek: "Veliko je treba delati na prepoznavnosti občine, kulturi in turizmu"

Marko Rems (vir: arhiv)

Marko Rems se je v Duplek preselil pred osemnajstimi leti. Duplek mu pomeni dom, s ponosom pove, da je Duplečan in kraj obožuje. V Dupleku je predsednik Občinskega odbora Slovenskega demokratske stranke (OO SDS), ki na volitvah, ki bodo naslednjo nedeljo, 18. novembra, kandidira s svojo listo. Marko Rems je nosilec liste za občinski svet.

Kaj kot nosilec liste SDS obljubljate za mandat 2018-2022?
V Slovenski demokratski stranki sem se začel prepoznavati po stališčih. Te vrednote in stališča stranke so mi  bile preprosto bile. Če bi se vrnil v preteklost, bi se odločil popolnoma enako. Zato je pomembno, da je v občini zastopan tudi glas stranke SDS. Obljubljam poštenost in delavnost, sodelovanje in posluh do vseh občanov Dupleka, ki imajo probleme, težave, kritike ali dobre ideje. Saj, kdor ljubi svoj kraj, kjer živi in dela s srcem, mora biti povezovalen.

Navedite, prosimo, tri ključne stvari, ki jih je v občini treba spremeniti oziroma urediti.
V občini je potrebno predvsem veliko povezovanja. Občina Duplek je zelo razčlenjena. Ima veliko zanimivih vasi, kjer je treba delovati transparentno in odgovorno. Ljudje, ki tam živijo, sami najboljše vedo, kaj je dobro za kraj. Tu ni le kraj Duplek, tu gre za celotno občino, ki jo je treba negovati in spoštovati. Predvsem pa je treba veliko delati na prepoznavnosti občine, kulturi in turizmu.

Kako ocenjujete vodenje občine v iztekajočem se mandatu, kaj je bilo dobrega in kaj bi lahko bilo boljše?
Po mojem mnenju se Občina Duplek razvija prepočasi. Marsikaj je bilo postorjenega, ampak bo potrebno vložiti še veliko dela. Predvsem pa poskrbeti za razvoj in delo v sami občini, saj si več kot polovica Duplečanov kruh služi v Mariboru, nekateri tudi v sosednji Avstriji. Predvsem bi Duplek potreboval boljše avtobusne povezave, da bi mariborski lokalni avtobusi Marproma potnike vozili tudi v Duplek, Koreno in ostale vasi. V občino bi bilo potrebno pripeljati tudi tuje investitorje, saj je občina še kako zanimiva za potencialne vlagatelje, predvsem pa za nova delavna mesta. Obe splošni ambulanti v naši občini sta po moji oceni preobremenjeni in bi bilo treba postoriti tudi kaj glede tega. Pritisniti je potrebno tudi na državo, da posveti več pozornosti državni cesti, ki poteka skozi našo občino in povezuje Maribor in Ptuj, ker ima lokalna cesta zelo velik pomen glede te povezave in potrebuje tudi določene izboljšave ter spremembe tudi glede varnosti.

Katerega kandidata za župana podpirate?
Na volitvah kandidatov za občinski svet, se je večina članov in članic OO SDS Duplek odločila, da podpremo kandidaturo sedanjega župana Mitjo Horvata. Pričakujemo, da bomo s skupno pomočjo v naslednjem mandatu znali reševati probleme občanov in občank občine Duplek in bomo konstruktivno in predvsem plodno sodelovali v projektih za boljši, lepši in naprednejši Duplek.

Kdo je Marko Rems, kako lahko sebe predstavite?

Vzgojen sem bil s poštenjem, pravico in čutom za pomoč, podporo in srčnostjo do soljudi. Če je le v moji moči rad pomagam komurkoli, ki potrebuje pomoč in si to pomoč želi. Zaradi svojega zaupanja in poštenja pa sem marsikdaj naletel na izkoriščanje in zlobo ljudi, ki so izkoristili moje zaupanje. Na takšnih napakah se pač zmeraj učim, ampak pri meni jih je bilo v življenju mnogo preveč. Rad sem v dobri družbi in med ljudmi, ki so na nivoju pozitivnega vedenja, razmišljanja in obnašanja. Nekako tako, da smo si vsi enaki in enakovredni, brez izjeme. V Duplek sem se priselil iz Maribora pred osemnajstimi leti. Zdaj mi Duplek pomeni moj dom in s ponosom povem, da sem Duplečan, enostavno obožujem ta kraj.

A. L.