Matej Arnuš bo kandidiral za poslanca

Matej Arnuš

Na srečanju članov in simpatizerjev Podravske regijske koordinacije SDS, ki je v Zgornji Koreni (občina Duplek) potekalo konec septembra, so se predstavili evidentirani kandidati za poslance na prihodnjih državnozborskih volitvah.

Prisotne so nagovorili: Nataša Petek, Karmen Furman, Bernarda Mandres, Barbara Klajderič, Dejan Kaloh, Luka Simonič, Aleksander Brunčko, Matej Arnuš in Marijan Pojbič.

Evidentirano kandidatko mag. Karmen Furman in kandidata Marijana Pojbiča ter mag. Dejana Kaloha smo že predstavili, kot poslanci so namreč zelo dejavni tudi v zdajšnjem mandatu državnega zbora. Predstavili smo tudi že Natašo Petek, Bernardo Mandres, Barbaro Klajderič in Aleksandra Brunčka. Tokrat predstavljamo Mateja Arnuša.

Matej Arnuš prihaja iz Pragerskega, kjer je tudi predsednik Krajevne skupnosti Pragersko – Gaj in član Občinskega sveta Občine Slovenska Bistrica. V Veliki Koreni je povedal:

“Prednostne naloge, katere sam vidim, so: družbeni in gospodarski razvoj s poudarkom na vpeljavi evropskega zelenega dogovora. Spoštovanje človekovega dostojanstva in poprava krivic iz preteklosti. Poudarek je treba dati na debirokratizaciji in na gospodarskem, okoljskem ter davčnem področju. Vpeljati je treba inovativne pristope na veliko nivojih predvsem v izobraževalnih sistemih in se zavzemati za ohranjanje krščanskih vrednot.”

Predstavil je tudi okoli 90 milijonov težek projekt rekonstrukcije železniške postaje Pragersko s podvozom, kar bo močno olajšalo življenja ljudi. Pri projektu Nadgradnja vozlišča Pragersko je bil Arnuš zelo dejaven in tudi njegova zasluga je, da je v projekt v izvajanju.

Kandidati Podravske regijske koordinacije za poslance na prihajajočih državnozborskih volitvah.

S. B.