Migranta priznala krivdo za ugrabitev 79-letnega Belokranjca

Pred novomeško okrožno sodišče so danes stopili ugrabitelji 79-letnega Belokranjca Mirka Moravca, dva med njima sta to tudi priznala. Tretjega, 18-letnega Alžirca, je sodišče izločilo iz postopka, saj namerava prej preveriti njegovo dejansko starost.

Alžirec namreč trdi, da je mlajši od 18 let, medtem ko je po podatkih iz sodnega spisa in podatkih, ki jih je ob zaprosilu za azil povedal policiji, polnoleten.

Ugrabitelja, ki sta krivdo priznala, sta se na zaslišanju opravičila Mirku Moravcu in Sloveniji ter dogodek obžalovala, češ da sta imela zaradi dolgotrajne poti v Evropo psihične težave.

Ugrabitelji, ki so 8. maja 2019 ugrabili 79-letnega Belokranjca, so bili: Abidi Omar, Boutrid Oubi in Kadfe Abdkarim.

Sodnica Betka Šimc je danes dvema med njimi izrekla po eno leto in devet mesecev zapora (21 mesecev, pri čemer se čas, prebit v priporu, šteje dvojno), po prestani kazni ju bodo za pet let izgnali iz države.

Denarne kazni ugrabiteljema sodišče ni izreklo.

Obtoženi so imeli na sodišču zagovornike po uradni dolžnosti, navzoča sta bila tudi tolmača.

Po ugrabitvi so nekateri politiki, predvsem iz vrst Šarčeve LMŠ, in tudi nekateri mediji hiteli razlagati, da se naj bi gospod samougrabil. Danes so postavljeni na laž. Ugrabljeni Mirko Moravec in njegova družina pa so vmes preživljali pravo kalvarijo.

Vir: Obsojena-ugrabitelja-sta-se-s-tozilstvom-dobro-izpogajala/

M. P.