Miklavž na Dravskem polju: Gasilci bodo dobili novo vozilo

Slovesen podpis Pogodbe o dobavi novega gasilskega vozila.

V torek, 30. marca, je na sedežu Občine Miklavž na Dravskem polju potekal slovesen podpis Pogodbe o dobavi novega gasilskega vozila.

Občina je s PGD Miklavž, ki ga zastopa predsednik Marko Lasbaher, podpisala tripartitni posel za dobavo novega sodobnega tipiziranega gasilskega vozila GVV-1 na podvozju IVECO DAILY.

Župan Egon Repnik je zapisal, da bo vozilo dobavilo podjetje Pušnik vozila, d. o. o., iz Črešnjevca pri Slovenski Bistrici. Vozilo s celotno najsodobnejšo nadgradnjo za dogovorjeno ceno 142.000 evrov (z davkom na dodano vrednost) bodo dobavili do 1. aprila 2022.

Delež 6-letnega obročnega sofinanciranja Občine Miklavž znaša 60 % oz. 96.000 evrov, preostalih 40 % oz. 46.000 evrov bo prispeval PGD Miklavž iz lastnih sredstev.

Župan je še zapisal, da gre za izjemno koristno pridobitev v občini, ki bo služila za požarno varnost oziroma celotno “plemenito” službo zaščite in reševanja občanov ter njihovega premoženja.

S tem poslom so PGD Miklavž na najlepši način izkazali javno zahvalo za njihovo preteklo družbeno koristno delo in vložili prošnjo za nadaljnjo odlično sodelovanje na področju požarne varnosti in reševanja vseh elementarnih nesreč, ki se jih v preteklosti žal nismo mogli izogniti.

“Prepričan sem, da smo s tem dejanjem pred praznično Veliko nočjo na lep način priredili velik dan za PGD Miklavž in velik za vse, ki se s svojo dobrodelnostjo razdajajo za soljudi,” je še dodal župan Egon Repnik.

M. P.