Miklavž na Dravskem polju: Občina se je pridružila turistični destinaciji Visit Ravno polje

Miklavž na Dravskem polju (vir: arhiv občine)

Leto dni po uradni predstavitvi turistične destinacije Visit Ravno polje, ki sta jo doslej razvijali občini Kidričevo in Starše, se povezovanje podravskih občin in lokalnih ponudnikov nadaljuje. Obema občinama se zdaj pridružuje še občina Miklavž na Dravskem polju, s tem pa bo destinacija bogatejša za 14 dodatnih turističnih ponudnikov.

Vodja projekta Sonja Breznik je povedala, da njihovo povezovanje, ki se je uradno začelo januarja, že kaže prve rezultate dela in pozitivne učinke povezovanja. Letos je tako povsem sveži turistični destinaciji, v kateri še pred letom dni skoraj ni bilo turizma, že uspelo uspešno zagnati nekatere začrtane cilje.

Med drugim je že poleti odprl vrata prenovljeni muzej Zbirka podeželja v Starošincah, ki je hkrati postal info točka za destinacijo, lotili so se izdelave promocijskega materiala in oblikovali svojo spletno stran.

Njihov cilj je v destinacijo privabiti čim več organiziranih ali posamičnih izletnikov, pa tudi gostov z avtodomi. Povezovati in sodelovati nameravajo tudi s sosednjimi destinacijami, sami pa bodo oblikovali pet tematskih izletov, ki so jih poimenovali Po poti Pavline Starošine, Kulinarični potep po Ravnem polju, Mavrica zakladov od pradavnine do danes, Preplet kulturne dediščine in Obujamo tradicijo naših babic.

Oblikovalci blagovne znamke, ki delujejo pod okriljem Turističnega društva Kidričevo, želijo v dogodke in v razvoj turizma aktivno vključiti tudi prebivalce destinacije. Ti so tako ob dogodku Zahvala polju sodelovali pri okraševanju vaških središč v Starošincih, Pongrcah, Zgornji Jablani, Cirkovcah, Mihovcih, Župečji vasi in Lovrencu na Dravskem polju.

Destinacija se bo tudi širila. Že v začetku naslednjega leta se bosta projektu pridružili še dve občini, 17 lokalnim ponudnikom iz občine Kidričevo in devetim iz občine Starše pa se je z včerajšnjo pridružitvijo Miklavža priključilo še 14 ponudnikov iz te občine.

Destinacija Visit Ravno polje obiskovalcem ponuja kulinariko, tradicijo, šport in zabavo, zgodbe, kulturo dediščino, prireditve ter manjše nočitvene objekte.

M. P.