Miklavž na Dravskem polju: Podpisali sporazum o sofinanciranju obnove Ptujske ceste

Podpis sporazuma o sofinanciranju obnove Ptujske ceste. (vir: FB, Egon Repnik)

Predstavniki občine Miklavž na Dravskem polju so včeraj na ministrstvu za infrastrukturo podpisali dolgo pričakovani sporazum o sofinanciranju obnove Ptujske ceste, to je glavne prometnice skozi celotno naselje Miklavž (od Bell centra do križišča s cesto proti občini), je sporočil župan Egon Repnik.

Župan je zapisal, da bodo v celoti rekonstruirali Ptujsko cesto z vso pripadajočo cestno infrastrukturo, izgradili novi kolesarski stezi in pločnika na obeh straneh ceste, uredili nove cestne priključke, nova avtobusna postajališča, novo javno razsvetljavo in v zemljo položili komunalne vode.

Po Repnikovih navedbah gre za izjemno velik projekt, ki ga bodo izvajali v letih 2021 in 2022. Ocenjena vrednost vseh del znaša več kot 5,5 milijona evrov.

Država bo prispevala 3,9 milijona evrov, iz evropskih kohezijskih sredstev bodo pridobili 615 tisoč evrov, nekaj manj kot milijon evrov pa bo prispevala občina.

Projekt promovira t. i. “trajnostno mobilnost” z namenom povečanja varne hoje in kolesarjenja občanov, ter zmanjšanja motornega prometa.

Časovna izvedba je predvidena v prihodnjih dveh letih, odvisno pa bo tudi od pridobitve vseh dodatnih zemljišč in izbora izvajalca del.

M. P.