Miklavževanje: Sveti Miklavž bo presenečal in obdaroval

Z lanskega Miklavževanja v Slovenski Bistrici.
Danes goduje sveti Miklavž, prvi od dobrih mož, ki v decembru prinašajo med ljudi dobre in lepe stvari. Otroke in tudi odrasle bo danes presenečal in obdaroval na številnih miklavževanjih, tudi pri nas. Sprevodi Miklavža, ki ga spremljajo parkeljni in angeli, so ponekod že postali stalnica. Po tradiciji Miklavž vse otroke nagovori in jih obdari s simboličnimi darilci.

Zbrali smo podatke, kaj se bo dogajalo v občinah Zgornjega Podravja, prireditve bodo večinoma ob 17. uri, le Miklavž na Dravskem polju bo sveti Miklavž obiskal ob 16.30.

  • Slovenska Bistrica: Ob 17. uri se bo sv. Miklavž ustavil na dvorišču Bistriškega gradu, spremljale ga bodo vesele snežinke, nagajivi parkelj, dobri angeli in mladi pevci šole petja Orfeus iz Slovenske Bistrice. Miklavževanje prireja TIC Slovenska Bistrica.
  • Duplek: Občina ob 17. uri pripravlja Miklavževanje in otvoritev drsališča Duplek. Dogajalo se bo v prireditvenem šotoru v Spodnjem Dupleku. Drsališče bo odprto vse dni v tednu, čez teden v popoldanskem času, ob koncih tedna in ob praznikih pa tudi dopoldan.
  • Kungota: Občina pripravlja Miklavževanje, potekalo bo v cerkvi v Spodnji Kungoti in gasilskem domu Spodnja Kungota. Ure prireditve na občini niso navedli.
  • Lovrenc na Pohorju: Miklavževanje bo ob 17. uri v Kulurnem domu. Pripravlja ga Turistično društvo Lovrenc na Pohorju.
  • Miklavž na Dravskem polju: Sveti Miklavž bo v teh krajih danes od 16.30 do 18. ure, in sicer: Kulturni dom Miklavž ob 16.30, Dom krajanov Skoke ob 17.30, Dom krajanov Dobrovce ob 18., Dom krajanov Dravski dvor ob 18.30. Miklavževanje prireja občina v sodelovanju z društvi in krajevnimi skupnostmi.
  • Poljčane: Miklavževanje bo v Križeči vasi, v gostilni Kidrič, začelo se bo ob 17. uri, pripravlja ga Turistično društvo Lucija Križeča vas.
  • Šentilj: Turistično društvo Šentilj prireja Miklavževanje ob 17. uri. Prireditev bo v Kulturno prosvetnem domu Vlada Pipana v Šentilju.

Tako danes vabijo v Slovenski Bistrici:

Ostale občine prireditev za današnji dan javno niso objavile.

M. P.