Jeff Bezos, ustanovitelj Amazona, je dejal, da ne mara izraza “ravnotežje med zasebnim in poslovnim življenjem”, izpostavil je tudi, da sta zasebno in poslovno pravzaprav nekakšen krog.

Kot je prepričan Bezos, skrivnost te harmonije ni v tehtnici. Povedal je še, da je ta termin omejujoč, saj pomeni strog kompromis. Z drugimi besedami, če je nekdo srečen doma, bo imel energijo za delo.

Vir: Posnetek zaslona

Velja tudi obratno, če je v službi vesel, se s to energijo vrne domov. Zato je pomembno, da misli, da gre za krog, ne za nekaj, kar je treba uravnotežiti.

Po teh izjavah se je njegov zasebni in poslovni krog spremenil in julija 2021 je odstopil s položaja izvršnega direktorja Amazona in ga prepustil Andyju Jassyju, ​​nekdanjemu vodji Amazon Web Services.

Bezos se je bolj posvetil drugim poslovnim podvigom, kot je raziskovanje vesolja s podjetjem “Blue Origin”, in filantropiji (napovedal je, da bo delil večino svojega premoženja). Trenutno je šesti najbogatejši človek na svetu.

Do dela se obnaša nekonvencionalno, vsako jutro ima čas za zajtrk z družino, pred spanjem ne nastavlja budilke, načrtuje si presenetljivo malo sestankov in vsak dan sam pomije posodo, piše Business Insider.