Minister Janez Cigler Kralj dobil podporo večine poslancev

Minister Janez Cigler Kralj

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je uspešno prestal interpelacijo. Za interpelacijo je glasovalo 38 poslancev, za uspešnost bi jih moralo 46.

Interpelacijo so sredi epidemije z novim koronavirusom vložili poslanci LMŠ, SD, Levica in SAB ter ponovno pogoreli. Včerajšnjo razpravo so zavlačevali skoraj 17 ur.

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je zadovoljen z rezultatom glasovanja, ki ga razume kot večinsko podporo njegovemu delu.  Ob koncu seje se je zahvalil vsem, ki so podprli njegove argumente.

Minister meni, da je interpelacija dala možnost, da so odprli nekatere pomembne teme za slovensko družbo. Tako sam kot številni razpravljavci v državnem zboru so odkrito spregovorili o stanju na področju oskrbe starejših pred in med epidemijo, ob čemer je spomnil, da stanje že v preteklem desetletju ni bilo dobro.

Ključni cilj ministrovega dela bo tudi v prihodnje krepitev področja oskrbe starejših, priprava bolj življenjske in pravičnejše zakonodaje na področju družinskih in socialnih transferjev in skrb za odziven trg dela tudi po epidemiji.

M. P.