Minister Vizjak pred interpelacijo zavrnil vse očitke

Minister mag. Andrej Vizjak (vir: arhiv)

Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak je pred interpelacijo, ki jo je v Državnem zboru RS proti njemu vložila opozicija iz vrst KUL, zavrnil vse očitke.

V izjavi za medije je poudaril, da interpelacijo jemlje zelo resno in tudi zelo osebno, možnost odstopa pa je zavrnil.

“Interpelacija zoper mene je v celoti neutemeljena in sloni na 14 let starih nezakonitih prisluhih in montaži teh. Interpelacija bo tudi priložnost, da pojasnim, kaj se je pred 14 leti pravzaprav dogajalo v Termah Čatež,” je pred začetkom interpelacije dejal minister Vizjak.

Kot je dejal v izjavi za medije, je naravnost neverjetno, kako se podjetniku Bojanu Petanu nič ne zgodi, čeprav je evidentno jasno, da je s to potezo oškodoval za več kot 100 milijonov evrov državnega premoženja, da ni plačal davka v višini pet milijonov evrov od kapitalskega dobička in da je v kazenskih postopkih že več kot 10 let.

“Jaz se moram pa pred mediji in politiko, ne pred sodiščem, zagovarjati za početje izpred 14 let, za svoja prizadevanja da ne pride do škodljivega prevzema,” je še dejal.

Poudaril je, da lahko Ministrstvo za okolje in prostor v tem mandatu veliko pokaže, pri čemer je izpostavil, da je bilo od marca 2020 potrjenih več kot 50 investicijskih projektov po vse Sloveniji iz Dogovora za razvoj regij, sprejete so bile pomembne odločitve za odpravo ovir pri izvedbi pomembnih investicij, zaradi učinkovitejšega dela ministrstva je bilo izdanih več kot 30 gradbenih dovoljenj za izvedbo pomembnih investicij, znatno so bila povečana sredstva za vzdrževanje vodotokov.

M. P.