Ministrica Aleksandra Pivec si rešuje kožo po balkansko

Ujeta s prsti v marmeladi se zdaj rešuje s kandidaturo za predsednico stranke DeSUS.

Ujeta s prsi v marmeladi se Ptujčanka Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v vladi Marjana Šarca, zdaj rešuje tako, da kandidira za predsednico stranke DeSUS. Na to danes opozarjajo na portalu pozareport.si.

Po navedbah portala jo k temu še dodatno spodbuja prav Marjan Šarec, ki si na takšen način obeta večji vpliv znotraj Desusa, podobno, kot si je obetal nadzor nad stranko SMC, če bi jo, namesto Zdravka Počivalška – po odhodu Mira Cerarja – prevzela Šarčeva izbranka Ksenija Klampfer, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti iz kvote SMC.

Portal navaja, da sta se Šarec in Pivčeva “zbližala” med znano eskalacijo afere z odstreli medvedov in volkov.

Spomnimo. Pivčevo so ujeli, da poleg ministrske plače dodatno služi denar še s tako imenovanim delom pri projektih, ki se financirajo iz proračunskih virov in to celo takšnih, kjer se ponareja dokumentacija. Pivčevo pa ne bremenijo samo postranski zaslužki pri projektu SRIPT, ampak tudi pri projektih javnega zavoda Bistra iz Ptuja.

Afero SRIPT zdaj preiskujejo pristojni organi, Ptujčanka Klavdija Perger (prej Markež) pa je zaradi tega že odletela z mesta direktorice Turistično-gostinske zbornice Slovenije.

Hkrati pa Pivčeva medijem in javnosti še vedno noče pokazati svoj del – domnevno ponarejenega – gradiva oziroma dokumentacije, na podlagi katere je ministrica samo pri projektu SRIPT zaslužila najmanj 36 tisoč evrov. Zato na portalu pozareport.si čakajo na konec postopka o dostopu do informacij javnega značaja.

Povzeto po: pozareport.si

M. P.