MOČNO DEŽEVJE POVZROČILO KAOS NA ŠTAJERSKEM

Včeraj je močan popoldanski dež po krajih na Štajerskem povzročil kar nekaj težav.

V Bezini pri Slov. Konjicah se je premaknila mokra zemlja, plaz ogroža gospodarsko poslopje. Zalilo je kar nekaj stanovanjskih hiš, poplavilo ceste na Konjiškem in Zreškem.

Spet je zalilo obnovljeni podvoz pri  celjski pošti. Težave so tudi zaradi vode v podvozu v Kersnikovi ulici v Celju. Povsod so bili na delu gasilci.

V Slovenski Bistrici pa so se gasilci že ob 15-tih spopadli s požarom na objektu, helikopter je prišel po osebo v hudih zdravstvenih težavah.

Ob 15.00 uri je v naselju Gabernik, občina Slovenska Bistrica, zagorel stanovanjski objekt. Posredovali so gasilci PGD Zgornja Polskava, Spodnja Polskava, Slovenska Bistrica, Pragersko in Videž, ki so požar pogasili. Objekt je v celoti uničen, vzrok požara pa še ni znan.

 

Že danes ponoči ob 0.35 pa je na Starem trgu v Slovenskih Konjicah zagorelo v objektu, ki se obnavlja. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice in PGD Tepanje, ki so ugotovili, da je zagorela vzmetnica, ogenj pa se je širil po steni. Gasilci so požar pogasili, objekt pregledali s termo kamero ter ga prezračili.

Upajmo, da nam bo vreme v prihodnjih dnevih bolj naklonjeno.

K. V.

Foto: novice.si