Močno neurje zajelo 17 občin

Toča v Radencih. (vir: Neurje.si, Twitter)

Vzhodni in severovzhodni del Slovenije je včeraj okoli 16.30 zajelo močno neurje z obilnimi padavinami, točo in močnim vetrom, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje. Zabeležili so več kot 100 dogodkov, največ na območju Pomurja, kjer je poleg vetra klestila toča, pri tem pa je bilo poškodovanih večje število ostrešij objektov. 

Stanje v 17 občinah, ki jih je prizadelo neurje, je bilo naslednje:

Apače: V naselju Janhova, pri avtobusni postaji, je bilo v neurju podrto drevo. Drevo so odstranili gasilci PGD Žiberci.

Beltinci: Zabeležili so 9 prijav dogodkov in aktivirali 2 gasilski društvi. Gasilci so prečrpavali meteorno vodo iz poslovnega in stanovanjskih objektov ter odstranili vejevje, katero se je zataknilo za most.

Celje: Zabeležili so 3 prijave in aktivirali gasilsko enoto in eno prostovoljno gasilsko društvo. Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Gornja Radgona: Zabeležili so 7 prijav in aktivirali 5 gasilskih društev. Zemeljski plaz je zasul cestišče. Očistili so ga gasilci PGD Spodnji Ivanjci, ki so tudi prečrpali vodo iz kletnih prostorov stanovanjske hiše.

Križevci: Zabeležili so 6 prijav in aktivirali 1 gasilsko društvo. Gasilci PGD Vučja vas so prekrili poškodovane strehe na več stanovanjskih objektih.

Kungota: Zabeležili so 1 prijavo in aktivirali eno gasilsko društvo. Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Lenart: Zabeležili so 1 prijavo in aktivirali eno gasilsko društvo. Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Lendava: Zabeležili so 4 prijave in aktivirali 3 gasilska društva. Gasilci PGD Lendava so očistili okrog 250 metrov cestišča v naselju Lendava. Gasilci PGD Čentiba so odstranili podrto drevo s cestišča in prekrili streho katero je preluknjala toča.

Maribor: Zabeležili so 9 prijav. Aktivirali so Poklicno gasilsko enoti in 4 Prostovoljna teritorialna gasilska društva. Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Murska Sobota: Zabeležili so 6 prijav in aktivirali 2 gasilski društvi. Gasilci PGD Pušča so prečrpavali meteorno vodo iz poplavljenih ulic v naselju Pušča, gasilci PGD Bakovci pa so prečrpavali meteorno vodo iz več stanovanjskih objektov v naselju Bakovci.

Radenci: Zabeležili so 12 prijav dogodkov in aktivirali 6 gasilskih društev. Gasilci so očistili več odtokov meteorne vode in pri osnovni šoli na Kapeli preusmeri tok meteorne vode stran od šole.

Rogaška Slatina: Zabeležili so 2 prijavi in aktivirali eno gasilsko društvo. Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Rogatec: Zabeležili so 27 prijav in aktivirali 3 gasilska društva. Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Slovenj Gradec: Zabeležili so 1 prijavo in aktivirali 1 gasilsko društvo. Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Sveta Ana: Zabeležili so 1 prijavo in aktivirali 1 gasilsko društvo. Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Sveti Jurij ob Ščavnici: Zabeležili so 9 prijav in aktivirali 5 gasilskih društev. Toča je poškodovala več streh, katere so sanirali gasilci ter čistili cestišča nanosov blata.

Veržej: Zabeležili so 4 prijave in aktivirali 1 gasilsko društvo. Gasilci PGD Veržej so prekrili štiri strehe, katere je poškodovala toča in odstranili podrto drevo s cestišča.

M. P.