Na bencinskih servisih zmanjkuje goriva

Takšna sporočila so ob bencinskih servisih širom po Sloveniji (vir: Twitter)

Na bencinskih servisih po Sloveniji zmanjkuje pogonskega goriva, včeraj je začelo zmanjkovati dizelskega goriva in to zgolj na Petrolu, danes pa zmanjkuje goriva povsod in vsega. Številni opozarjajo, da gre za špekulacije trgovcev, saj je vlada Roberta Goloba sprostila marže, trgovci pa so to odločitev pozdravili.

Naftni derivati bodo s torkom, 21. junijem, opolnoči bistveno dražji.

Eden od uporabnikov Twitterja je ob tem zapisal: “Pa je Golobu le uspelo. Sedaj bomo “picikirali” vsi, vsak dan, ne samo 8.marc “piciklisti” ob petkih. Dobrih časov dobre vlade je konec.”

Po izračunih časnika Finance in napovedih vlade naj bi bila cena za liter dizla 1,81 evra, ceno bencina pa pri 1,80 evra.

Vlada Roberta Goloba se na pomanjkanje goriv na bencinskih servisih še ni oglasila.

Spomnimo. Trenutna vlada je v tem tednu umaknila uredbo, ki jo je 10. maja sprejela vlada Janeza Janše, cene goriv bi morale biti zamrznjene do vključno 10. avgusta 2022, določene so bile: 1,560 evra za bencin in 1,668 evra za dizel.

Od torka opolnoči bo dizel dražji za najmanj 0,142 evra (14,20 evra za 100 litrov goriva), bencin pa za 0,24 evra (24 evrov za 100 litrov goriva). Vse to bo posledično vplivalo tudi na podražitve ostalih izdelkov in storitev.

(vir: Twitter)

M. P.