Na covid-19 se lahko testiramo tudi danes, objavljamo kraje

Fotografija je simbolična.

Ministrstvo za zdravje je objavilo, da se množično testiranje s hitrimi testi na covid-19 nadaljuje. Zadnji podatki so pokazali, da je bila v teh testiranjih potrjena okužba pri 8 odstotkih testiranih ali pri vsakem dvanajstem testiranem.

Testiranje je brezplačno, danes bodo testiranja potekala v naslednjih krajih v Podravju:

Kungoti bo množično testiranje omogočeno 30. 12. 2020 od 9. do 17. ure.

Miklavžu bo množično testiranje omogočeno 30. 12. 2020 od 9. do 17. ure.

Hočah bo množično testiranje omogočeno 30. 12. 2020 od 9. do 17. ure.

Svetem Andražu bo množično testiranje omogočeno 30. 12. 2020 od 9. do 17. ure.

Mariboru pred dvorano Tabor (“drive-in” način) se bo testiranje s hitrimi testi nadaljevalo tudi danes, 30. 12. 2020, od 9. do 17. ure.

Na odvzem brisa se ni treba posebej naročati. S seboj morate imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Preprosto pridete na lokacijo, kjer vam usposobljeno osebje odvzame bris. Rezultati so znani zelo hitro in so testiranemu posredovani varno prek sms-sporočila.

Če ste na testu pozitivni, pojdite domov in se nemudoma izolirajte. Doma kontaktirajte svojega izbranega zdravnika. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste čez dve uri že lahko pozitivni. Še naprej upoštevajte vsa priporočila.

Celoten seznam krajev množičnega testiranja tudi drugod po Sloveniji je dostopen na naslednji povezavi: Aktualni seznam lokacij množičnega testiranja | GOV.SI

M. P.