Na dan prihaja vse več podrobnosti: ministrski luksuz Aleksandre Pivec

Aleksandra Pivec (vir: gov.si)

Ptujčanki Aleksandri Pivec, ministrici za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, naj bi bili štete ure ministrovanja. Po poročanju medijev je v ponedeljek “pobegnila” na bolniški dopust, da je konec, pa ji naj bi sporočila že tudi Marjan Šarec in Damir Črnčec, ki sta doslej veljala za njena zaveznika, ne samo pri ministrovanju, pač pa tudi pri kandidaturi za predsednico stranke DeSUS, kjer naj bi bila njuna izbranka, kot to danes poroča spletni portal Pozareport.si (tukaj ).

Afera SRIPT dobiva nove razsežnosti. Izkazalo se je, da je Aleksandra Pivec za uro “dela” zaračunavala po 200 evrov, hkrati ni predložila dokazov, da je to res opravila, honorarjev tudi ni prijavila Komisiji za preprečevanje korupcije, zato ji zdaj sledi globa (od 400 do 1200 evrov).

Afera SRIPT pa ni vse. Aleksandra Pivec je tudi rekorderka pri poletih z vladnim letalom falcon. Obstajal naj bi tihi protokolarni dogovor, da bodo z njim leteli predvsem trije predsedniki (Borut Pahor – ta se z njim iz principa ne vozi, Dejan Židan in Marjan Šarec) in tako imenovani državotvorni ministri (Miro Cerar, Karl Erjavec in Boštjan Poklukar), ostali pa takrat, ko je letalo na voljo, ni pa na voljo rednih letalskih linij. Vendar pa je Pivčeva, za katero na Ptujskem navajajo, da je »prava hohštaplerka) to spremenila. Največ poletov, tudi do 12 tisoč evrov na polet, ima prav ona. V letu dni je za svoje udobje porabila vsaj 77 povprečnih starostnih pokojnin. O tem je pred dnevi poročal Škandal24.si (https://skandal24.si).

Poleti Aleksandre Pivec z vladnim falconom:

Novinarjem Škandala so podatke posredovali z ministrstva za obrambo, podatkov o potnikih jim nato niso dopolnili.

M. P.