Na domu Anisa Ličine poteka hišna preiskava! Preiskujejo mu tudi podjetje!

Anis Ličina

Anis Ličina, znani protestnik z zanimivo preteklostjo, je na Facebooku objavil, da danes poteka hišna preiskava večstanovanjske hiše, kjer prebiva, poslovnih prostorov in tudi osebna preiskava.

Objavil je tudi Odredbo Preiskovalnega oddelka Okrožnega sodišča v Ljubljani, pod katero je podpisan preiskovalni sodnik Gregor Ševa. Predlog za preiskavo je v ponedeljek, 30. novembra 2020, podalo Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani.

S Policijske uprave Ljubljana so naknadno sporočili, da so ljubljanski kriminalisti kriminalistično preiskavo danes opravili v povezavi z nasilnimi izgredi v četrtek, 5. novembra 2020. Policisti zbirajo obvestila zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja hujskanja k upiranju po prvem in drugem odstavku 302. člena Kazenskega zakonika (KZ-1) in sodelovanja v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje po prvem in drugem odstavku 301. člena (KZ-1).

O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo. Za prvo omenjeno kaznivo dejanje je najvišja zagrožena sankcija zaporna kazen do treh let, za drugo pa od šestih mesecev do treh let.

(vir: FB, A. L.)

Nekatere podatke (poudarjeno belo) iz Odredbe je prikril Ličina, njegove osebne podatke pa smo prekrili še v uredništvu.

Več o tem lahko preberete tukaj: [Ekskluzivno] Na domu protestnika s kriminalno preteklostjo Anisa Ličine poteka hišna preiskava!