NA KONJIŠKEM PONOVNO DIVJALO NEURJE S TOČO

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

Širše območje jugozahodne Slovenije so včeraj že okoli poldneva zajele prve nevihte. Kasneje je nevihtno vreme zajelo tudi območje severovzhodno od Ljubljane in se nato premaknilo proti jugovzhodu. O težavah zaradi neviht z nalivi in vetrom poročajo z območij Nove Gorice, Trebnjega in tudi Ljubljane.

V občini Slovenske Konjice je padala toča, dobili so več klicev zaradi poplave meteorne vode. Gasilci so bili zaradi poplav meteorne vode poklicani tudi v Zrečah, Podvelki in Ribnici na Pohorju. V Rakitovcu v občini Šentjur pa je zaradi močnega vetra na cesto padla večja veja, ki so jo odstranili dežurni uslužbenci podjetja VOC Celje, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Ob 17.44 je v kraju Draža vas, občina Slovenske Konjice, zaradi obilnega naliva meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo in gospodarski objekt. Gasilci PGD Draža vas so očistili meteorne jaške in obcestne prepuste.

Ob 17.44 je na Liptovski cesti v občini Slovenske Konjice zaradi močnega dežja meteorna voda zalila trgovino. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice, ki so vodo izčrpali, posesali in očistili prostor.

Ob 17.49 je v Spodnji Prelogah v občini Slovenske Konjice meteorna voda zalila kletne prostore. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice, ki so vodo izčrpali.

Ob 18.01 je občino Slovenske Konjice zajelo neurje z obilnim dežjem. V kraju Tepanje je meteorna voda zalila eno gospodarsko poslopje in ogrožala eno stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Tepanje so izčrpali približno tri kubične metre meteorne vode iz skladišča industrijskega obrata, pomagali pri čiščenju in očistili meteorne jaške.

Danes bo sončno s popoldanskimi nevihtami, ki se bodo lahko ponekod pojavljale še v noči na četrtek. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28 stopinj Celzija.

K. V.

Foto: Irena Drozg