Na korona zabavi se je namerno okužil in nato umrl

(vir: pixabay.com)

Ne samo v Sloveniji, tudi drugod je veliko podpornikov teorije zarote, da je koronavirus laž. Ponekod prirejajo celo t. i. korona zabave, kjer tekmujejo, kdo se bo prej okužil in potem dokazal, da je vse skupaj izmišljeno.

Tako je bilo tudi z 31-letnim mladim moškim in je umrl zaradi bolezni covid-19, potem ko se je namerno okužil na t. i. korona zabavi.

30-letnik iz San Antonia v zvezni ameriški državi Texas je želel dokazati, da je novi koronavirus prevara. A po okužbi je pri zdravljenju doživel zaplet, ki ga je na koncu pripeljal do tega, da mu je usodno zalilo pljuča. Zdravnica Jane Appleby iz bolnišnice Methodist Healthcare je za medije povedala: “Preden je umrl, je pogledal medicinsko sestro in dejal: Mislil sem, da je to prevara, a ni.”

30-letnik je še pred tem razkril, kako se je okužil. Zgodilo se je na zabavi, ki je bila pripravljena z namenom, da se okuži, kar mu je na koncu tudi uspelo. No, tega, kar se je zgodilo potem, zagotovo ni pričakoval. A žal je svojo zmoto odkril prepozno.

M. P.