Na migrantskem področju zelo živahno

Fotografija je simbolična.

Slovenski policisti so v 48 urah obravnavali 148 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so še 6 tako imenovanih sprovajalcev oziroma prevoznikov in zasegli so več osebnih avtomobilov. Največ migrantov so prijeli na območju Policijske uprave Koper (53).

Živahno pa je tudi na območju Policijske uprave Maribor, kjer so v 48 urah (ponedeljek in torek) obravnavali 27 migaratov, od tega so jih 8 vrnili iz Avstrije. Policisti so na našem območju prijeli še dva prevoznika migrantov.

Kronologija je naslednja:

Danes, zgodaj zjutraj, so policisti na območju PP Šentilj prijeli 7 tujcev, domnevno državljanov Pakistana. Še 8 jih je uspelo prestopiti tudi državno mejo z Avstrijo, vendar so jih avstrijski varnostni organi prijeli in so jih vrnili. Vseh 15 je med postopkom zaprosilo za mednarodno zaščito, zato smo jih prepeljali v Azilni dom.

Sinoči, okrog 23. ure, so na območju Podlehnika obravnavali hrvaškega voznika, ki je v vozilu prevažal 5 državljanov Turčije. Vozniku je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje.

Na območju Ormoža pa so policisti včeraj zjutraj ustavili vozilo ukrajinskega voznika s poljskimi registrskimi oznakami, v katerem sta bila ob ukrajinskem  sopotniku, še 2 državljana Vietnama. Voznika so pridržali, Vietnamce pa vrnili hrvaškim varnostnim organom.

V ponedeljek so na območju PP Podlehnika prijeli 5 migrantov (Afganistanca in 4 državljane Nepala).

M. P.