Na neprijavljenem shodu policija opravila svojo nalogo

Na Trgu svobode v Mariboru včeraj popoldne (vir: Siol.net; STA)

Policisti PU Maribor so na včerajšnjem, neprijavljenem shodu, ki je od 16. ure naprej potekal na Trgu svobode v Mariboru, opravljali naloge varovanja življenja in premoženja ljudi, preprečevali kršitve javnega reda in miru, nadzirali pa tudi spoštovanje veljavnih odlokov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni.

Shoda se je udeležilo približno 500 ljudi, ki so se večinoma zadrževali na Trgu svobode v Mariboru, so sporočili s PU Maribor.

Policisti so zbrane večkrat seznanili, da zbiranje in shodi z veljavnim odlokom niso dovoljeni in jih pozvali k upoštevanju priporočil za obvladovanje epidemije in vzdrževanje medsebojne razdalje.

Policisti so med neprijavljenim shodom izvedli več identifikacijskih postopkov. Obravnavajo več kršitev po Zakonu o nalezljivih boleznih, Zakonu o varstvu javnega reda in miru, izrečenih pa je bilo tudi več opozoril po Zakonu o nalezljivih boleznih in po Zakonu o nalogah in pooblastilih policije. Vodijo tudi prekrškovni postopek zoper organizatorje.

Med kršitvijo javnega reda in miru so policisti uporabili tudi prisilna sredstva (telesno silo).

Znani novinar Bojan Požar pa je na Twitterju zapisal: “Mariborčani, ki jih poznam (poznam pa pol Maribora, druga polovica pa mene), mi pravijo, da ne poznajo nobenega na slikah iz teh demonstracij.” Vprašal se je, kdo so ti ljudje?”

M. P.