Na območju Hoč prijeli osumljenca družinskega nasilja

Zaseženo orožje (vir: PU Maribor)

Policisti s Policijske postaje Rače so v soboto, 5. junija 2021, ob 17.55, odvzeli prostost in pridržali občana z območja občine Hoče-Slivnica, ki je več let izvajal psihično in fizično nasilje nad njegovo ženo.

Prav tako je njej in sinu grozil z ubojem v kolikor ga bosta zapustila.

Ker  so  policisti pridobili informacijo, da osumljenec nezakonito poseduje orožje, so danes na podlagi odredbe pristojnega sodišča, pri njemu opravili hišno preiskavo. Med hišno preiskavo so našli in mu zasegli strelno orožje (samokres M57 z nabojnikom) in 263 nabojev, več kosov pirotehničnih  izdelkov (petard znamke Pirat) in posušene rastlinske delce, za katere sumijo, da so prepovedana drogo konoplja.

Zoper osumljenca bodo pristojnemu tožilstvu podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj, Nasilja v družini in Nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivi.

Prav tako bodo zoper njega uvedli t. i. hitri postopek o prekršku po Zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih,  zaradi posedovanja petard. V kolikor bo analiza zaseženih rastlinskih delcev potrdila, da gre za prepovedano drogo, pa tudi po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

M. P.