Na območju Oplotnice mož umoril ženo

Poročali smo že, da so bili policisti danes, malo pred 6. uro, obveščeni, da je bila na območju PP Slovenska Bistrica, v svoji stanovanjski hiši, najdena mrtva ženska. Kriminalistična preiskava je potrdila prve ugotovitve, da je 76-letna ženska umrla nasilne smrti.

Ogled kraja dejanja še vedno opravljajo mariborski kriminalisti, pod vodstvom dežurnega preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru in v navzočnosti dežurnega državnega tožilca iz ODT v Mariboru.

V dosedanji kriminalistični preiskavi je bilo ugotovljeno, da je storitve dejanja osumljen njen 77-letni mož. Osumljenec je bil sam udeležen v prometni nesreči in se zaradi hudih poškodb zdravi v UKC Maribor.

Kriminalistična preiskava še vedno intenzivno poteka, zato več informacij ne morejo posredovati. V interesu preiskave tudi ne morejo razkriti načina in sredstva, s katerim je bilo dejanje izvršeno, prav tako še vedno ugotavljamo motiv dejanja in okoliščine udeležbe osumljenca v prometni nesreči.

Več informacij bodo predvidoma predstavili v prihodnjih dneh. Na policiji pa so ovrgli nekatere informacije, da je osumljenec imel izrečen ukrep prepovedi približevanja. Ta informacija ne drži, so zapisali

Večer je sicer poročal, da je do tragičnega dogodka prišlo v Zlogoni gori pri Oplotnici. Morilec naj bi s kraja zločina pobegnil z avtom, nato pa se slab kilometer od kraja dogodka zaletel v drevo in se ponesrečil. Soprogo naj bi zabodel v hrbet.

M. P.