Na vlaku med Ptujem in Slovensko Bistrico zgodaj zjutraj prijeli dva ilegalca

Fotografija je simbolična. (vir: SŽ)

Policisti so včeraj izsledili in prijeli 151 ilegalcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Največ, kar 79, so jih prijeli na območju Policijske uprave Maribor oziroma na območju Podlehnika.

Prijeli so še dva tihotapca, enega pri Ribnici oziroma Sodražici, drugi pa je voznik taksija iz Ljubljane, prijeli so ga pri Knežaku. Po posameznih policijskih upravah pa je stanje naslednje:

  • PU Novo mesto: 12 prijetih
  • PU Ljubljana: 9 prijetih in tihotapec, državljan Srbije
  • PU Koper: 32 prijetih in tihotapec, taksist iz Ljubljane
  • PU Murska Sobota: 19 prijetih
  • PU Maribor: 79 prijetih

Za območje PU Maribor policija poroča naslednje:

1. Včeraj popoldan so policisti PP Podlehnik, na podlagi informacije domačinov, v Sedlašku prijeli skupino 73 ilegalcev. Med njimi je bilo 62 državljanov Pakistana, 3 državljani Afganistana, 3 državljani Somalije, 4 državljani Bangladeša in 1 državljan Indije. Z avtobusom so jih prepeljali na PP Ormož. Vse, razen 12 mladoletnikov in dveh poškodovanih odraslih, so danes dopoldan že vrnili hrvaškim varnostnim organom. Ostalih 14 bo hrvaškim varnostnim organom vrnjenih v naslednjih dneh, zaenkrat pa bodo nastanjeni v Centrih za tujce v Postojni in Logatcu.

2. Včeraj proti večeru so policisti PP Ormož v Središču ob Dravi prijeli 4 Iračane, člane ene družine. Njihovo mamo so zaradi visoke nosečnosti z reševalnim vozilom prepeljali v mariborsko porodnišnico. Ker je bila po pregledu izpuščena iz bolnišnične oskrbe, bodo vse štiri vrnili hrvaškim varnostnim organom.

3. Danes zgodaj zjutraj pa so policisti na vlaku, ki je vozil med Ptujem in Slovensko Bistrico, prijeli 2 Tunizijca. Vrnilu ju bodo na hrvaško stran.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.