Nadgradnje vozlišča Pragersko očitno še kmalu ne bo

Železniška postaja Pragersko.

Poslanka mag. Karmen Furman je sporočila, da je izvedba projekta železniškega vozlišča Pragersko in s tem 40 milijonov evrov evropskih sredstev v okviru sedanje finančne perspektive 2014 – 2020 ogrožena. Težava pa niso finančna sredstva, temveč dolgotrajni postopkih njihovih vladnih uradnikov.

Poslanka mag. Karmen Furman (vir: zajem zaslona)

Na poslankino vztrajanje, naj vlada vendarle odgovori, kako je z izvedbo projekta, so ji iz ministrstva za infrastrukturo, ki ga vodi Alenka Bratušek, končno le sporočili, da je »postopek še v teku in na vprašanja ne morejo odgovoriti«.

Iz odgovora, ki ga je Furmanova prejela na svoje poslansko vprašanje, je razvidno, da Bratuškova še vedno zatrjuje, da izvedba projekta ni ogrožena, vendar pa priznava, da obstaja veliko tveganje za pravočasno izvedbo projekta v okviru te finančne perspektive, ki se izteka. Če tega denarja ne bo, pa tudi projekta ne bo, kar je ministrica zamolčala.

Nasploh pa je razvidno, da še vedno ni okoljevarstvenega dovoljenja, ki je pogoj za pridobitev gradbenega, da se dela sploh lahko začnejo.

M. P.