Nagrajenci 33. Akademije SDS

Najvišje priznanje, diamantni znak SDS, je prejel Jožef Jerovšek.

Slavnostna prireditev ob 33.obletnici stranke SDS in 90.obletnici rojstva dr. Jožeta Pučnika je bila sinoči v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Po slavnostnem govoru predsednika Janeza Janše je sledil še najslovesnejši trenutek akademije, in sicer podelitev najvišjih priznanj SDS.

Ob tej priložnosti so podeli 10 zlatih znakov SDS in 1 diamantni znak SDS, prejel ga je Jožef Jerovšek.

Jožef Jerovšek se je v svoji bogati karieri uveljavil na vseh področjih na katerih je deloval, izstopal pa je kot razvojni inženir v kemijski stroki in kot politik. Za sintezo in razvoj novega proizvoda-zeolitaA je prejel republiško nagrado za izume in inovacije, po prehodu iz gospodarstva v politiko pa je postal eden najvidnejših poslancev Državnega zbora v vseh njegovih petih mandatih.

Ob prejetju najvišjega priznana je povedal: “Vsaka pot se nekje začne. Moja politična pot se je začela v času slovenske pomladi. Takrat so zasijali novi obrazi, zelo drugačni od današnjih, ki ponujajo le poglede nazaj in sfrizirane populistične vrednote.”

Podelili so tudi 10 zlatih znakov SDS, ki so jih letos prejeli: Ivan Bračko, Anton Brecl, dr. Božidar Brudar, Alojz Čeh, Matjaž Kete, Jože Lajevec, Dragica Polajžer, Peter Škrlec, Peter Šturbej in Bogdan Volk.

Vsem dobitnikom priznanj iskreno čestitamo.

M. P.