(Najbolj brano 2021) Bratuškova včeraj že po 8. uri spraševala, kateri odbori so prosti

(vir: družbena omrežja)

Alenka Bratušek naj bi včeraj že zgodaj zjutraj, ob 8.11, generalnemu sekretarju stranke SAB Jerneju Pavliču poslala SMS sporočilo, v katerem ga je spraševala, kateri odbori oziroma komisije v državnem zboru so zdaj na voljo in kdaj bo prva seja parlamentarne komisije za volitve, imenovanja in administrativne zadeve.

Bratuškova, ki v državni zbor na volitvah 2018, ni bila izvoljena, se namerava zdaj v poslanske klopi kot nadomestna poslanka zavihteti po smrti Franca Kramarja.

Ob včerajšnji tragični novici o smrti Franca Kramarja so se sicer na družbenih omrežjih vrstili zapisi, da gre Bratuškova preko trupel.

V zadnjih mesecih so številni poročali, da je Bratuškova izvajala številne pritiske na Franca Kramarja, češ naj odstopi kot poslanec in mesto prepusti njej, podobno kot je to storil Peter Jožef Česnik. Slednji je bil na volitvah 2018 izvoljen za poslanca, nato je v Šarčevi vladi postal minister v zamejstvu in po svetu. Po padcu te vlade se bi moral vrniti v državni zbor, vendar sta ga prijateljici Maša Kociper in Alenka Bratušek prepričali, da se je raje upokojil. Mesto poslanke pa je s tem prepustil Kociprovi.

Franc Kramar na takšne igre ni pristajal, govorilo se je celo, da bo prestopil v DeSUS. Ob zadnjih dogodkih, povezanih s konstruktivno nezaupnico, pa naj bi Bratuškova nanj spet močneje pritisnila.

Ali, kot so danes zapisali na portalu Pozareport.si:

“Naši viri tudi pravijo, da upajo, da bo družina pokojnega poslanca Kramarja nekoč javno spregovorila o tem, kako brutalno se je pritiskalo na Franca, ne glede na njegovo zdravstveno stanje, in kaj vse so mu počeli, ker ni hotel odstopiti. In še v tem stanju, tik pred smrtjo, so ga bili nekateri pripravljeni zvleči v Ljubljano, v državni zbor, na tajno glasovanje o konstruktivni nezaupnici.”

Pozareport.si je še zapisal, da naj bi vodstvo SAB za smrt Franca Kramarja izvedelo včeraj ponoči, malo pred tretjo uro zjutraj, menda ob 2. uri in 56 minut.

(Prvotno objavljeno 31. januarja 2021)

S. B.