(Najbolj brano) “Stranka SAB ima zdaj tolk članov kot je na povprečni kmečki ohceti svatov. Jejhata!”

(vir: arhiv)

Stranka Alenke Bratušek (SAB) ima “zdaj tolk članov kot je na povprečni kmečki ohceti svatov. Jejhata!”

Tako je na Twitterju ena sledilk komentirala novico, da si je SAB s prestopom nekaterih članov iz stranke DeSUS dvignil članstvo za kar 180 %. Zdaj ima stranka “že neverjetnih 400 članov”.

V SAB naj bi prestopilo okoli 250 članov stranke DeSUS, kakor so ponosni sporočali iz strančice Alenke Bratušek. Ta jim je pripravila celo pogostitev v gostišču Livada v Ljubljani, ki sicer velja za kraj, kjer imajo svoja srečanja v stranki DeSUS.

Znani novinar Bojan Požar je na Twitterju objavil tudi trenutno število članstva v posamezni stranki:

  • DeSUS ima (še vedno) 8000 članov
  • Naša dežela Aleksandre Pivec ima 2000 članov
  • SAB ima 400 članov, od tega 250 iz Desusa, prispelih ta teden.

Alenka Bratušek se sicer priduša, kaj vse da je doslej storila za upokojence. Mi pa spomnimo na to, da je septembra 2013 (kmalu po prevzemu takratne vlade) močno podražila vinjete, v Šarčevi vladi pa je dosegla, da bi se pokojnine povečale za 6,5 evra na mesec. To je tudi razlagala kot svoj “veliki uspeh”.

No, na srečo je Šarčeva vlada padla, nova koalicija pod vodstvom Janeza Janše pa je pokojnine doslej že večkrat uskladila in upokojencem dvakrat namenila tudi dodatek v času epidemije.

Nasploh so Bratuškove samo velike besede, vedno se hvali z deli drugih – tudi v primeru njene magistrske naloge je bilo tako, da ji niso odvzeli naziva, pa gre predvsem zasluga Milanu Brglezu, zdajšnjemu članu SD iz prijateljske združbe KUL.

Kako ljubi prestiž Alenka Bratušek in zakaj si tako prizadeva, da bi njena stranka ponovno prišla v parlament, pa kažejo naslednje fotografije (da o tem, kaj vse je počela, da bi postala evropska komisarka s 25.000 evri mesečne plače, niti ne govorimo):

Ročna ura v vrednosti okoli 8000 evrov.
Alenka Bratušek se javno oklicuje za veliko borko za upokojence. Njena nova torbica znamke Louis Vuitton pa stane med 4.400 in 20.000 evrov.
Alenka Bratušek v vlogi ministrice na izletu v Abu Dhabiju, kjer je skurila 16.000 davkoplačevalskih evrov. Pri tem so jo častili tudi gostitelji. (vir: družbena omrežja)

S. B.

(Objavljeno 12. 9. 2021)