Nakup klimatske naprave naj bo premišljen – za kar najlepše poletje!

Klimatske naprave za hlajenje

Se lotevate nakupa klimatske naprave z montažo? Morda vas bolj mika klima brez zunanje enote ali pa prenosna klima? Za vas smo pripravili nekaj nasvetov.

Najprej razmislite o strošku klimatske naprave

Povedano drugače: koliko ste v nakup klimatske naprave pripravljeni vložiti?

Tudi ko gre za klimatske-naprave velja, da boste za razmeroma nizko ceno dobili manj učinkovito klimo. Ta bo porabila več energije za svoje delovanje in slabše hladila vaše prostore, vse skupaj pa se lahko kar pošteno pozna na vaši položnici.

Zato ne pozabite, da se večja investicija na koncu bolj splača: kakovostna klimatska naprava vam bo zagotavljala konstantno temperaturno udobje v bivalnih prostorih, odlikuje pa jo še preprosto upravljanje in vzdrževanje, kar je na dolgi rok mnogo prijaznejše denarnici.

Bi bila boljša izbira prenosna klima?

Pri izbiri klime naj vas vodi prostor, kjer jo boste namestili. Tako se lahko hitro zgodi, da je za vas boljša izbira klima brez zunanje enote – prenosna klima, torej, ki ne potrebuje montaže. Prenosna klima bo energijsko manj učinkovita in morda glasnejša, a je praktična rešitev za prostore, kjer zaradi oken, cevi ali drugih inštalacij pride v poštev samo klima brez zunanje enote.

Kaj pa klimatske naprave z montažo?

Vgradne klimatske naprave so v primerjavi z prenosnimi klimami bistveno bolj zmogljive. Klimatske naprave z montažo imajo notranjo in zunanjo enoto, zato morate pred nakupom razmisliti še o tem, kje boste klimo namestili, saj ste tu lahko omejeni z vidika delovanja klimatske naprave, pa tudi z vidika zakonodaje.

Pošteno razmislite tudi, tudi, ali se boste montaže klime lotili sami, ali pa jo boste raje prepustili strokovnjakom, za kar najbolj prijetne in brezskrbne poletne dni.

(Oglaševalska vsebina)